Reteta de prajitura cu aluat razuit si gem. Reteta de prajitura raioasa. Prajitura cu aluat razuit si gem reteta simpla. Prajitura cu aluat fraged razuit si gem. Retete de prajituri cu gem. Retete de prajituri.
Reteta de prajitura cu aluat razuit si gem sau raioasa este inca una dintre cele care mi-au ramas in suflet inca din copilarie. Este simpla, delicioasa, se face usor si se fragezeste pe zi ce trece.
Intr-un bol amestecam cu un tel untura, smantana, zaharul, aromele, sarea si ouale. Cand avem o compozitie omogena incorporam faina amestecata cu praful de copt.
Nu framantam excesiv, este suficient sa obtinem un aluat omogen.
Infasuram aluatul intr-o folie sau punga si-l punem la frigider o ora doua. Il puteti lasa si peste noapte, asa cum am facut eu.
Apoi impartim aluatul in doua bucati, una mai mare si alta mai mica. Bucatica mica o pastram la congelator pana ii vine randul.
Bucata mare o intindem pe fundul unei tavi antiaderente (23x30 cm). Deasupra punem gemul si il nivelam frumos. Acum puteti pune si nuci deasupra daca doriti. Eu nu am pus de data asta pentru ca am impartit din ea si prin vecini, iar fetita lor este alergica.
Acum razuim bucata mica de aluat deasupra, cat de uniform putem.
Coacem prajitura cu aluat razuit si gem in cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, 35-40 de minute sau pana cand se rumeneste usor deasupra.
O lasam sa se raceasca, o pudram cu zahar praf vanilat si o taiem in forma dorita.
Incercati si voi reteta de prajitura cu aluat razuit si gem, va asigur ca este o bunatate. Pofta buna!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii