Prajitura cu aluat razuit si gem

Reteta de prajitura cu aluat razuit si gem. Reteta de prajitura raioasa. Prajitura cu aluat razuit si gem reteta simpla. Prajitura cu aluat fraged razuit si gem. Retete de prajituri cu gem. Retete de prajituri.

Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu aluat razuit si gem

Ingrediente

  • 250 g untura
  • 200 g zahar
  • 100 g smantana grasa (20% grasime)
  • 2 oua
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 plic de zahar vanilat
  • putina sare
  • 1 plic de praf de ciopt
  • 550 g faina
  • 100 g nuci (optional)
  • 450 g gem de visine/prune/caise
  • zahar pudra vanilat pentru decor.

Mod de preparare

Reteta de prajitura cu aluat razuit si gem sau raioasa este inca una dintre cele care mi-au ramas in suflet inca din copilarie. Este simpla, delicioasa, se face usor si se fragezeste pe zi ce trece.

Intr-un bol amestecam cu un tel untura, smantana, zaharul, aromele, sarea si ouale. Cand avem o compozitie omogena incorporam faina amestecata cu praful de copt.

Nu framantam excesiv, este suficient sa obtinem un aluat omogen.

Infasuram aluatul intr-o folie sau punga si-l punem la frigider o ora doua. Il puteti lasa si peste noapte, asa cum am facut eu.

Apoi impartim aluatul in doua bucati, una mai mare si alta mai mica. Bucatica mica o pastram la congelator pana ii vine randul.

Bucata mare o intindem pe fundul unei tavi antiaderente (23x30 cm). Deasupra punem gemul si il nivelam frumos. Acum puteti pune si nuci deasupra daca doriti. Eu nu am pus de data asta pentru ca am impartit din ea si prin vecini, iar fetita lor este alergica.

Acum razuim bucata mica de aluat deasupra, cat de uniform putem.

Coacem prajitura cu aluat razuit si gem in cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, 35-40 de minute sau pana cand se rumeneste usor deasupra.

O lasam sa se raceasca, o pudram cu zahar praf vanilat si o taiem in forma dorita.

Incercati si voi reteta de prajitura cu aluat razuit si gem, va asigur ca este o bunatate. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise