Prajitura cu alune, nuci si cacao

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu alune, nuci si cacao

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • Blat
  • -2 oua
  • -50 gr. alune macinate mai mare
  • -100 gr. nuci macinate fin
  • -3 linguri de cacao
  • -200 gr unt moale
  • -150 gr. zahar pudra
  • -1 praf de copt
  • -100 gr. faina
  • -1 fiola esenta de rom
  • Crema:
  • - 1 pachet de unt moale
  • -3 galbenusuri
  • -3-4 linguri de cacao
  • -1 plic de ness
  • -4-5 linguri zahar pudra
  • -1 fiola esenta de rom
  • -nuca de cocos pt decor

Mod de preparare

Am mixat bine toate ingredientele pt blat (a iesit un aluat pufos si curgator), pe care l-am asezat intr-o tava de jena tapetata cu unt si pesmet foarte fin.Am dat la cuptor pana a trecut testul scobitorii, am lasat sa se raceasca putin si am rasturnat blatul pe o farfurie. Intre timp am mixat toate ingredientele pt. crema, iar dupa racirea completa a blatului, am asezat crema deasupra sa, ca un capac, am presarat cu nuca de cocos si am dat la rece peste noapte.

Enjoy!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gogosari in sos de mustar

Gogosari in sos de mustar

Reteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.

Gogosari in sos de mustar
Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise