autor:

adnia

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu alune, nuci si cacao

Autor: adnia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 decembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adnia (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 decembrie 2011

Ingrediente
Avem nevoie de:, Blat, -2 oua, -50 gr. alune macinate mai mare, -100 gr. nuci macinate fin, -3 linguri de cacao, -200 gr unt moale, -150 gr. zahar pudra, -1 praf de copt, -100 gr. faina, -1 fiola esenta de rom, Crema:, - 1 pachet de unt moale, -3 galbenusuri, -3-4 linguri de cacao, -1 plic de ness, -4-5 linguri zahar pudra, -1 fiola esenta de rom, -nuca de cocos pt decor

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Am mixat bine toate ingredientele pt blat (a iesit un aluat pufos si curgator), pe care l-am asezat intr-o tava de jena tapetata cu unt si pesmet foarte fin.Am dat la cuptor pana a trecut testul scobitorii, am lasat sa se raceasca putin si am rasturnat blatul pe o farfurie. Intre timp am mixat toate ingredientele pt. crema, iar dupa racirea completa a blatului, am asezat crema deasupra sa, ca un capac, am presarat cu nuca de cocos si am dat la rece peste noapte.
Enjoy!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu alune, nuci si cacao" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec din albusuri, cu dulceata de mure

Chec din albusuri, cu dulceata de mure

Batem albusurile cu un strop de sare si apoi adaugam treptat zaharul si aromele(esenta de vanilie

2 voturi    1 comentariu
50 min
Dulciuri diverse
Chec cu ghimbir, caise si prune uscate

Chec cu ghimbir, caise si prune uscate

Caisele si prunele uscate le tocam cubulete si le punem sa se inmoaie timp de cateva ore in cognac

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Bianca , 10 aprilie 2016

    la e temperatura trebuie setat cuptorul?

  • adnia

    adnia (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2013

    da

  • adnia

    adnia (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2013

    da

    • Fara foto

      Mihaela , 07 octombrie 2013

      Si galbenusurile.......crude???.

    • Fara foto

      Gabytza Alex , 20 august 2013

      arata bineeee:x

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 august 2012

      Foarte frumoasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • Blat
  • -2 oua
  • -50 gr. alune macinate mai mare
  • -100 gr. nuci macinate fin
  • -3 linguri de cacao
  • -200 gr unt moale
  • -150 gr. zahar pudra
  • -1 praf de copt
  • -100 gr. faina
  • -1 fiola esenta de rom
  • Crema:
  • - 1 pachet de unt moale
  • -3 galbenusuri
  • -3-4 linguri de cacao
  • -1 plic de ness
  • -4-5 linguri zahar pudra
  • -1 fiola esenta de rom
  • -nuca de cocos pt decor

Raporteaza reteta

Retete
de adnia
Paine speciala de Craciun

Paine speciala de Craciun

Am amestecat toate ingredientele, cu exceptia nucilor si stafidelor, am format un aluat elastic,

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura fina cu blat de albus

Prajitura fina cu blat de albus

Am facut intai blatul: am bautut bine albusurile cu zahar, pana ce acesta s-a dizolvat si totul a

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Muffin Flowers

Muffin Flowers

Am amestecat totul rapid cu mixerul, apoi am turnat in noile mele forme spalate bine in prealabil

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Bianca

la e temperatura trebuie setat cuptorul?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Prajitura de ciocolata cu migdale