autor:

anuta

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Prajitura cu blat din fulgi de porumb

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 februarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 februarie 2018

Ingrediente
, blat, 150 g fulgi de porumb, 75 g unt moale, 3 linguri miere de albine, crema caramel, 150 ml frisca lichida, 2 plicura zahar vanilat, 3 lingurite de nes decofeinizat, un plic de gelatina, o mana de capsuni taiate cubulete, crema fructe, o mana de visine, o mana de capsuni , 100 ml frisca lichida, un plic de zahar vanilat, un plic de gelatina, decor, visine si capsuni

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se maruntesc fulgii de porumb cu sucitorul, apoi se amesteca cu untul topit si mierea de albine. Se intinde compozitia intr-o forma cu inel de tasabila, pe marginea formei se decoreaza cu jumatati de capsuni.

Se mixeaza frisca cu nesul si zaharul pudra pana se intareste, apoi se adauga gelatina hidratata in 100 ml apa rece, apoi topita la bain marie. Se toarna peste blatul din fulgi de porumb, apoi se presara deasupra bucatele mici de capsuni si se da la rece cca 30 minute.

Se da la blender visinile a caror samburi s-au scos impreuna cu capsunile pana obtinem un piure fin.

Se mixeaza frisca cu zaharul vanilat pana se intareste, apoi se adauga in fir subtire piureul de fructe, se adauga si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie. Se toarna peste crema caramel, se decoreaza cu cateva capsuni si visine si se da la rece 2 ore inante de a fi taiata.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu blat din fulgi de porumb" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Prajitura cu iaurt

Prajitura cu iaurt

In primul rand trebuie sa va explic ca masura de la ingrediente se refera la cutia in care a fost

2 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
Tort cu piersici si mascarpone

Tort cu piersici si mascarpone

Conform instructiunilor de pe pliculete,inmuiem gelatina in sucul de piersici bine scurse. Piersicile

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • blat
  • 150 g fulgi de porumb
  • 75 g unt moale
  • 3 linguri miere de albine
  • crema caramel
  • 150 ml frisca lichida
  • 2 plicura zahar vanilat
  • 3 lingurite de nes decofeinizat
  • un plic de gelatina
  • o mana de capsuni taiate cubulete
  • crema fructe
  • o mana de visine
  • o mana de capsuni 
  • 100 ml frisca lichida
  • un plic de zahar vanilat
  • un plic de gelatina
  • decor
  • visine si capsuni

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de biscuiti