Ingrediente
2 oua, 570g branza dulce de vaci, 150g zahar pudra, 100ml frisca lichida, 200ml lapte cald, 2 linguri faina, un plic budinca de vanilie, esenta de vanilie, cateva fructe de padure pentru decorat
Dificultate: Redusa | Timp: 50 min
0 voturi
Mod de preparare
Deci,de data aceasta, am scapat repede si nu am mai facut papanasi cu branza adusa de tata si am incercat o noua reteta fantastica,pe care am vazut-o aici si pe care am ajustat-o putin pentru gusturile mele :).
Separam ouale si mixam galbenusurile cu zaharul pudra pana cand aceastea se leaga. Adaugam frisca lichida si branza si mixam in continuare.Albusurile (la temperatura camerei) le mixam cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare. Apoi o adaugam peste amestecul de galbenusuri ,amestecand cu miscari ample de jos in sus,apoi adaugam si esenta de vanilie. Continutul plicului il amestecam cu laptele si il adaugam peste amestecul de mai sus,urmand ca mai apoi sa adaugam si faina ,amestecand pana cand ingredientele s-au omogenizat.
Ungem tava pentru copt cu ulei si tapetam cu faina,turnam blatul si lasam la cuptor la foc mediu pentru aprox. 30 minute (urmariti ca blatul sa devina tare chiar daca culoarea nu este aramie).
Dupa ce s-a racit, taiem blatul in patratele sau felii dreptunghiulare si ornam cu fructe de padure.O saptamana frumoasa va doresc!