Prajitura cu branza si mac si jeleu de piersici

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu branza si mac si jeleu de piersici

Ingrediente

  • 2 blaturi din cate:
  • 5 oua,
  • 150 g zahar,
  • 100 g faina,
  • esenta vanilie,
  • un praf de sare
  • crema:
  • 400 g branza proaspata de vaci,
  • 50 g zahar vanilat,
  • 300 ml frisca lichida (sau smantana grasa),
  • 100 g zahar pudra,
  • 40 g seminte de mac,
  • 150 ml lapte indulcit cu 2 linguri de zahar
  • decor:
  • 4-5 piersici,
  • 200 ml apa,
  • 200 g zahar,
  • 1 plic Tort -Gelle

Mod de preparare

1.Se prepara pe rand blaturile,fiecare din cate 5 albusuri mixate la viteza mare cu un praf de sare apoi cu zaharul turnat treptat. Cand se intareste si obtinem o bezea tare se incorporeaza galbenusurile zdrobite,esenta si la urma faina.

Blaturile se coc in tavi tapetate cu hartie pentru copt si date la cuptor,cate 20 de minute, la foc potrivit. Se desprind de pe hartia pentru copt, cu lama unui cutit si se lasa sa se raceasca bine.

2.Se mixeaza frisca sau smantana impreuna cu zaharul vanilat pana se intareste, se adauga branza de vaci, scursa bine, zaharul pudra si semintele de mac, care inainte au fost fierte cateva minute in laptele indulcit si apoi scurse bine si lasate sa se raceasca. Se omogenizeaza bine crema.

3.Se monteaza prajitura in tava in care am copt blaturile, asezand primul blat, deasupra se toarna crema de branza cu mac, se vine cu al 2-lea blat deasupra ei, se preseaza usor cu mana si se da la rece.

4.Piersicile se spala si se sterg bine apoi se feliaza in feliute subtiri. Separat fierbem apa cu zaharul apoi adaugam si feliutele si le lasam la foc mic,sa fiarba 10 minute. Se strecoara siropul rezultat iar feliutele se lasa sa se raceasca pe un platou apoi se decoreaza prajitura cu ele. In siropul oprit, adaugam plicul de Tort-Gelle apoi il dam intr-un clocot pe aragaz.

Oprim focul, lasam siropul 1 minut sa se linisteasca un pic apoi se toarna deasupra fructelor cu ajutorul unei linguri mai mari, din centru spre marginea prajiturii.

Se mai da la rece macar o ora apoi se portioneaza cu ajutorul unui cutit cu lama foarte ascutita

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Compot de visine pentru iarna

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Dulceata de visine
Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Se curata ceapa si se pune la calit in uleiul de masline alaturi de baconul taiat marunt.

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise