Se incalzeste cuptorul la 180°C. Într-un robot de
bucatarie, se amesteca turtitele de ghimbir si uleiul
pâna se macina fin. Se preseaza amestecul pe
fundul unei tavi rotunde, cu partea laterala
detasabila. Se coace 10 minute sau pâna se asaza si
devine crocant. Se Iasa cuptorul aprins.
in acelasi robot de bucatarie se amesteca brânza
crema, smântâna, piureul de dovleac, zaharul brun,
ouale intregi, albusurile, vanilia, scortisoara,
ghimbirul, cardamomul, enibaharul si sarea; se
prelucreaza pâna când se omogenizeaza.
Aluatul obtinut se toarna in tava pregatita. Peste
aluat se presara nucile. Se coace 1 ora.
Se Închide focul la cuptor, se Iasa usa cuptorului
pUtin deschisa si se Iasa prajitura 45 de minute În
cuptorul stins. Se raceste la temperatura camerei,
apoi se acopera si se pune la frigider peste noapte.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii