autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Prajitura cu brinza , dovleac si ghimbir

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
255 g turtite cu ghimbir (circa 36 bucati), 2 linguri ulei de masline, 675 g brânza crema degresata (Neufchâtel), 1 cana smântâna degresata, 1 conserva (425 g) piure de dovleac, 1 cana zahar brun Închis compact, 2 oua mari, 2 albusuri de oua mari, 1/2 lingurita esenta de vanilie, 2 lingurite scortisoara, 1 1/2 lingurita ghimbir macinat, 1 1/2 lingurita cardamom macinat, 1 lingurita enibahar, 1/2 lingurita sare, 1 cana nuci, tocate În bucati mari

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180°C. Într-un robot de
bucatarie, se amesteca turtitele de ghimbir si uleiul
pâna se macina fin. Se preseaza amestecul pe
fundul unei tavi rotunde, cu partea laterala
detasabila. Se coace 10 minute sau pâna se asaza si
devine crocant. Se Iasa cuptorul aprins.
in acelasi robot de bucatarie se amesteca brânza
crema, smântâna, piureul de dovleac, zaharul brun,
ouale intregi, albusurile, vanilia, scortisoara,
ghimbirul, cardamomul, enibaharul si sarea; se
prelucreaza pâna când se omogenizeaza.
Aluatul obtinut se toarna in tava pregatita. Peste
aluat se presara nucile. Se coace 1 ora.
Se Închide focul la cuptor, se Iasa usa cuptorului
pUtin deschisa si se Iasa prajitura 45 de minute În
cuptorul stins. Se raceste la temperatura camerei,
apoi se acopera si se pune la frigider peste noapte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu brinza , dovleac si ghimbir" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Piine cu masline

Piine cu masline

In oala mixerului se pune faina cu drojdia si praful de copt si se adauga treptat apa se framinta

12 voturi    4 comentarii
1h 50 min
Aluaturi si Foietaje
Paine pufoasa

Paine pufoasa

Diluam drojdia in apa calduta. Atentie apa sa nu fie fiarta ca sa nu stricam drojdia Punem 2-3 linguri

0 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 255 g turtite cu ghimbir (circa 36 bucati)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 675 g brânza crema degresata (Neufchâtel)
  • 1 cana smântâna degresata
  • 1 conserva (425 g) piure de dovleac
  • 1 cana zahar brun Închis compact
  • 2 oua mari
  • 2 albusuri de oua mari
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 2 lingurite scortisoara
  • 1 1/2 lingurita ghimbir macinat
  • 1 1/2 lingurita cardamom macinat
  • 1 lingurita enibahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 cana nuci
  • tocate În bucati mari

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Trandafirasi BELLA