Prajitura cu brinza , dovleac si ghimbir

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 255 g turtite cu ghimbir (circa 36 bucati)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 675 g brânza crema degresata (Neufchâtel)
  • 1 cana smântâna degresata
  • 1 conserva (425 g) piure de dovleac
  • 1 cana zahar brun Închis compact
  • 2 oua mari
  • 2 albusuri de oua mari
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 2 lingurite scortisoara
  • 1 1/2 lingurita ghimbir macinat
  • 1 1/2 lingurita cardamom macinat
  • 1 lingurita enibahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 cana nuci, tocate În bucati mari

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180°C. Într-un robot de

bucatarie, se amesteca turtitele de ghimbir si uleiul

pâna se macina fin. Se preseaza amestecul pe

fundul unei tavi rotunde, cu partea laterala

detasabila. Se coace 10 minute sau pâna se asaza si

devine crocant. Se Iasa cuptorul aprins.

in acelasi robot de bucatarie se amesteca brânza

crema, smântâna, piureul de dovleac, zaharul brun,

ouale intregi, albusurile, vanilia, scortisoara,

ghimbirul, cardamomul, enibaharul si sarea; se

prelucreaza pâna când se omogenizeaza.

Aluatul obtinut se toarna in tava pregatita. Peste

aluat se presara nucile. Se coace 1 ora.

Se Închide focul la cuptor, se Iasa usa cuptorului

pUtin deschisa si se Iasa prajitura 45 de minute În

cuptorul stins. Se raceste la temperatura camerei,

apoi se acopera si se pune la frigider peste noapte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise