Prajitura cu brinza dulce (KaeseKuchen)

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg. brinza dulce de vaci
  • 6 oua
  • 1 punga cu stafide
  • 3 linguri margarina
  • 3 linguri faina
  • apa
  • otet
  • zahar
  • gris

Mod de preparare

Pentru aluat: se freaca margarina cu 2 linguri de zahar, una de apa, una de otet si faina cit cuprinde, ca sa iasa o coca care sa se poata intinde pe fundul vasului de Jena. Coca trebuie sa aiba aprox. 1 cm. grosime si nu se intinde decit pe fundul vasului si nu pe margini. Peste coca se presara un strat subtire de gris.

Separat, brinza de vaci se amesteca cu ouale, stafidele, zahar dupa gust si alte arome la alegere, dupa gust (vanilie, coaja de portocala rasa, etc.). Compozitia se toarna peste coca si se pune la cuptor la foc potrivit, pina capata o culoare aurie.

Se serveste rece, taiata felii ca cele de tort, cu furculite si cutite pentru desert, in stil german

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise