autor:

kok miori

» » Torturi

Prajitura cu brinza si jeleu de fructe.

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 martie 2010

Ingrediente
250 gr de biscuiti Petitte-Beure facuti faina, 100 gr de unt, , ptr umplutura, 500 gr brinza moale de uns 9%, 500 ml smantina ptr frisca, 13/4 pahar de zahar, 1/2 pahar de apa fiarta fierbinte, 1 pliculet de gelatina, , ptr ornat, 1plic de jeleu cu gust de fructe, fructe proaspete sau din compot

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol se pune faina de biscuiti si se toarna untul topit se amesteca impreuna si cu asta se tapeteaza fundul unei forme de torta.
Se lasa baza la rece pina pregatim umplutura.
Smantina se bate cu zahar pina devine frisca spumoasa.
Gelatina se topeste in jumatatea de pahar cu apa pina se dizolva complect,se amesteca bine cu brinza si deasemeni cu frisca pina devine omogena.Se toarna peste baza de biscuiti se niveleste si se da la rece.Se lasa la rece cel putin 2 ore sau o noapte ca prajitura sa fie inchegata.Se orneaza cu caise sau alte fructe si se toarna jeleul pregatit dupa indicatiile de pe cutie .Se lasa la rece inca o ora si se poate servi.Este o prajitura extrem de usoara si gustoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu brinza si jeleu de fructe." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
tort de nuci

tort de nuci

O tava de prajituri cu diametrul de 20 cm se tapeteaza cu hartie de copt. Nucile se macina fin,

6 voturi    7 comentarii
30 min
Torturi
Black velvet cu afine

Black velvet cu afine

Pregatim intai blaturile. Eu am copt doua blaturi cu acelasi diametru (26 cm.). Daca vreti sa obtineti

14 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 250 gr de biscuiti Petitte-Beure facuti faina
  • 100 gr de unt
  • ptr umplutura
  • 500 gr brinza moale de uns 9%
  • 500 ml smantina ptr frisca
  • 13/4 pahar de zahar
  • 1/2 pahar de apa fiarta fierbinte
  • 1 pliculet de gelatina
  • ptr ornat
  • 1plic de jeleu cu gust de fructe
  • fructe proaspete sau din compot

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Chec cu smantana, nuci si scortisoara