autor:

kok miori

» » Torturi

Prajitura cu brinza si jeleu de fructe.

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 martie 2010

Ingrediente
250 gr de biscuiti Petitte-Beure facuti faina, 100 gr de unt, , ptr umplutura, 500 gr brinza moale de uns 9%, 500 ml smantina ptr frisca, 13/4 pahar de zahar, 1/2 pahar de apa fiarta fierbinte, 1 pliculet de gelatina, , ptr ornat, 1plic de jeleu cu gust de fructe, fructe proaspete sau din compot

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol se pune faina de biscuiti si se toarna untul topit se amesteca impreuna si cu asta se tapeteaza fundul unei forme de torta.
Se lasa baza la rece pina pregatim umplutura.
Smantina se bate cu zahar pina devine frisca spumoasa.
Gelatina se topeste in jumatatea de pahar cu apa pina se dizolva complect,se amesteca bine cu brinza si deasemeni cu frisca pina devine omogena.Se toarna peste baza de biscuiti se niveleste si se da la rece.Se lasa la rece cel putin 2 ore sau o noapte ca prajitura sa fie inchegata.Se orneaza cu caise sau alte fructe si se toarna jeleul pregatit dupa indicatiile de pe cutie .Se lasa la rece inca o ora si se poate servi.Este o prajitura extrem de usoara si gustoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu brinza si jeleu de fructe." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu alune (musuroi)

Tort cu alune (musuroi)

Se bat 6 albusuri cu putina sare pana cand se fac spuma. Se adauga zaharul si se bate pana se topeste.

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Torturi
Tort de cafea (insiropat cu visinata)

Tort de cafea (insiropat cu visinata)

Se face un pandispan: se bat 8 albusuri spuma, se adauga zaharul, romul, coaja de portocala, zaharul

5 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 250 gr de biscuiti Petitte-Beure facuti faina
  • 100 gr de unt
  • ptr umplutura
  • 500 gr brinza moale de uns 9%
  • 500 ml smantina ptr frisca
  • 13/4 pahar de zahar
  • 1/2 pahar de apa fiarta fierbinte
  • 1 pliculet de gelatina
  • ptr ornat
  • 1plic de jeleu cu gust de fructe
  • fructe proaspete sau din compot

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolată pentru măicuţa