autor:

kok miori

» » Torturi

Prajitura cu brinza si jeleu de fructe.

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 martie 2010

Ingrediente
250 gr de biscuiti Petitte-Beure facuti faina, 100 gr de unt, , ptr umplutura, 500 gr brinza moale de uns 9%, 500 ml smantina ptr frisca, 13/4 pahar de zahar, 1/2 pahar de apa fiarta fierbinte, 1 pliculet de gelatina, , ptr ornat, 1plic de jeleu cu gust de fructe, fructe proaspete sau din compot

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol se pune faina de biscuiti si se toarna untul topit se amesteca impreuna si cu asta se tapeteaza fundul unei forme de torta.
Se lasa baza la rece pina pregatim umplutura.
Smantina se bate cu zahar pina devine frisca spumoasa.
Gelatina se topeste in jumatatea de pahar cu apa pina se dizolva complect,se amesteca bine cu brinza si deasemeni cu frisca pina devine omogena.Se toarna peste baza de biscuiti se niveleste si se da la rece.Se lasa la rece cel putin 2 ore sau o noapte ca prajitura sa fie inchegata.Se orneaza cu caise sau alte fructe si se toarna jeleul pregatit dupa indicatiile de pe cutie .Se lasa la rece inca o ora si se poate servi.Este o prajitura extrem de usoara si gustoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu brinza si jeleu de fructe." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort fara multe calorii

Tort fara multe calorii

Blat: Separi ouale. Galbenusele le freci cu 170 gr zahar, 170gr margarina.Cantitatile trebuie sa

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Torturi
Tort Bradut de Craciun

Tort Bradut de Craciun

Se face un sirop din 2 linguri de zahar brun, 1 pahar de zeama de cocktail de cirese si 1 esenta

8 voturi    13 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 250 gr de biscuiti Petitte-Beure facuti faina
  • 100 gr de unt
  • ptr umplutura
  • 500 gr brinza moale de uns 9%
  • 500 ml smantina ptr frisca
  • 13/4 pahar de zahar
  • 1/2 pahar de apa fiarta fierbinte
  • 1 pliculet de gelatina
  • ptr ornat
  • 1plic de jeleu cu gust de fructe
  • fructe proaspete sau din compot

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

10 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Saint Honore Tort Saint Honore

Tort Saint Honoré (sfântul-patron al bucătarilor şi patiserilor) cu aluat opărit, decorat cu cremă de vanilie şi cremă

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tort tiramisu cu capsune Tort tiramisu cu capsune

Punem intr-un vas capsunile adaugam si doua linguri de zahar, sucul de lamiie si de la portocale. Le lasam peste noapte, apoi a doua

31 voturi    7 comentarii
15 min
Torturi
Tort cu cremă mascarpone și sos de fructe