autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

PRAJITURA CU CAISE

Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
Ingrediente pentru 10 bucati:, Pentru blat:, » o lamaie, » 125g unt/margarina, » 100g zahar, » 2 oua, » 175g faina, » 1/2 pachet de praf de copt, » 1-2 linguri de lapte, Pentru umplutura:, » 750g caise proaspete/500g caise din conserva, » 50g nuca de cocos rasa, » 500ml frisca, » 1 pachet zahar vanilat.

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

13 voturi

Mod de preparare

Pregatirea blatului.
Etapa I: Lamaia se opareste si se usuca. Se razuie coaja. Fructul se taie in doua si se stoarce.
Etapa II: Untul sau margarina se bate spuma si se amesteca cu zaharul.
Etapa III: Ouale se incorporeaza acestei mase de unt si zahar fara a separa albusul de galbenus. Se amesteca totul cu mixerul pana ce cristalele de zahar se topesc.
Etapa IV: Coaja de lamaie, faina si praful de copt se amesteca. In timp ce amestecati turnati cate putin lapte si cate putin suc de lamaie. Aveti grija sa nu se formeze cocoloase.

Umplutura.
Etapa I: Caisele proaspete se oparesc, deoarece prin fierbere ele isi intensifica aroma si se cojesc, pentru ca pielita nu se inmoaie. Se taie fructul in doua si se scoate samburele. Daca folositi caise din conserva, acestea se scurg si se lasa putin sa se usuce.
Etapa II: Cuptorul se incinge in prealabil la 180° C. Tava se acopera cu hartie cerata. Se toarna blatul in tava, se netezeste, se pun jumatatile de caisa cu partea bombata in sus. Tava se da la cuptor, la foc potrivit, pe gratarul din mijloc si se lasa 25-40 minute pana devine aurie. Se scoate si se lasa sa se raceasca.
Etapa III: In acest timp nuca de cocos se caleste intr-o tigaie fara grasime pana devine aurie. Frisca se bate impreuna cu zaharul vanilat.
Etapa IV: Frisca batuta se toarna peste prajitura racita. Se decoreaza cu nuca de cocos si se taie in bucati.
Etapa V: In loc de frisca, puteti folosi albus de ou batut spuma, iar caisele pot fi inlocuite cu piersici sau alte fructe de sezon.
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA CU CAISE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri
Prajitura cu caise si bezea

Prajitura cu caise si bezea

Freci gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr, adaugi apa minerală lingură cu lingură,

19 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine):

    Am pregatit ptajitura cu caise dupa aceasta reteta si a iesit delicioasa. Blatul este foarte fin , practic se topeste in gura. La crema, frisca am batut-o cu 4 linguri de zahar. O reteta foarte buna.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria Martin , 04 iulie 2015

    Incercati aceasta prajitura,este delicioasa si se face foarte repede,

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

    Foarte fina si apetisanta!

  • irina

    irina (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2009

    Caisele se pot inlocui cu piersici, mere sau prune!

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2009

      Prajitura cu caise se prepara identic cu cele de visine, prune. De ce se caleste nuca de cocos? Deci, daca se oparasc, se spune ca nu cade pielita? Torni compozitia in tava, apoi caisele care, fiind grele ,cad singure in compozitie, nu?

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 09 iulie 2008

      Se poate pudra cu zahar praf, deasupra.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

13 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 10 bucati:
  • Pentru blat:
  • » o lamaie
  • » 125g unt/margarina
  • » 100g zahar
  • » 2 oua
  • » 175g faina
  • » 1/2 pachet de praf de copt
  • » 1-2 linguri de lapte
  • Pentru umplutura:
  • » 750g caise proaspete/500g caise din conserva
  • » 50g nuca de cocos rasa
  • » 500ml frisca
  • » 1 pachet zahar vanilat.

Raporteaza reteta

Retete
de PETRUTA CARMEN JAVLA
CHEC BRAN

CHEC BRAN

Se bate albusul spuma tare. se face siropul din zahar si apa si se toarna fierbinte peste albusul

7 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul si se albesc,apoi se adauga

6 voturi    1 comentariu
24h
Torturi
spuma de fructe

spuma de fructe

Fructele coapte bine se curata foarte bine de frunze si se spala in strecuratoare, la un jet de apa

6 voturi    3 comentarii
20 min
Spume si creme dulci

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte fina si apetisanta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Gem de gutui