autor:

Alina

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu caramel de lamaie

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 octombrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 octombrie 2014

Ingrediente
Blat, , 8 oua medii (de tara am folosit eu), 13 lg zahar, 9 lg faina de grau, 4 lg cu varf fulgi nuca de cocos, 5 g praf de copt, un praf de sare, caramelul de lamaie (200 g), , Caramel de lamaie:, , 5 lg cu varf zahar, zeama de la o lamaie, coaja de la o lamaie, 50ml apa, 120 g smantana lichida, , Decor:, , 200 g smantana lichida (30% grasime - Pilos), 1 lgt zahar, cateva capsune

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

4 voturi

Mod de preparare

Caramel de lamaie:



1. Pune zeama de lamaie impreuna cu apa si zaharul intr-un vas pe foc mic. Amesteca si lasa pana cand siropul format este gros si capata culoare maro.



2. Opreste focul, adauga smantana lichida (ai grija sa stai departe de cratita deoarece sar stropi fierbinti si te poti rani) si coaja de lamaie, amesteca si lasa la racit.



Blat:



1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.



2. Separa albusurile de galbenusurile a 6 oua.



3. Intr-un vas pune galbenusurile si cele 2 oua intregi si mixeaza-le (la viteza mare) impreuna cu 3 lg zahar pana cand se deschid la culoare si formeaza spuma. Adauga caramelul si faina amestecata cu praful de copt, si mixeaza bine pana la inglobarea totala a acestora.



4. Mixeaza albusurile spuma cu praful de sare. Adauga restul de zahar (10 lg) mixeaza pana cand spuma devine lucioasa, iar zaharul este complet dizolvat.



5. Toarna compozitia cu galbenusuri si caramel peste albusurile spuma si inglobeaz-o incet, cu o spatula, cu miscari circulare, de sus in jos. Adauga nuca de cocos si inglobeaz-o cu spatula/lingura prin miscari fine.



6. Pune compozitia intr-o tava (32x22 cm) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor, pe raftul din mijloc pentru 25-30 minute (depinde de cuptor - al meu e electric cu posibilitate de incazire atat superioara catsi inferioara), sau pana cand trece testul scobitorii (introdu o scobitoare in blat, daca iese curata = balt copt, iar daca este lipicioasa, mai lasa prajitura in cuptor sub stricta supraveghere :)



7. Dupa ce s-a copt, o scoti din cuptor, o lasi la racit si mai apoi o portionezi dupa preferinta.



Decor:



Mixezi smantana lichida cu o lingurita de zahar, o pui intr-un pos cu varf stea si decorezi fiecare prajiturica, apoi finisezi cu o felie de capsuna.



Nota: daca nu vrei sa te complici preparand caramelul, poti folosi unul din comert si adaugi coaja de lamaie in compozitia pentru blat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caramel de lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Rulada cu gem de struguri

Rulada cu gem de struguri

Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile spuma cu zaharul pana se fac bat, apoi adaugam

0 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri
Trufe de ciocolata

Trufe de ciocolata

Ciocolata se topeste la bain-marie, aproape la rece. Peste ciocolata topita se adauga frisca (cele

7 voturi    5 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marietta Fasui , 07 octombrie 2014

    credca este buna

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

4 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • 8 oua medii (de tara am folosit eu)
  • 13 lg zahar
  • 9 lg faina de grau
  • 4 lg cu varf fulgi nuca de cocos
  • 5 g praf de copt
  • un praf de sare
  • caramelul de lamaie (200 g)
  • Caramel de lamaie:
  • 5 lg cu varf zahar
  • zeama de la o lamaie
  • coaja de la o lamaie
  • 50ml apa
  • 120 g smantana lichida
  • Decor:
  • 200 g smantana lichida (30% grasime - Pilos)
  • 1 lgt zahar
  • cateva capsune

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Briosele cu nuca Briosele cu nuca

Se separa albusul de galbenus si se bate spuma. Se adauga zaharul. Se amesteca galbenusurile cu ulei. Se incorporeaza galbenusul cu

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Muffins cu ciocolata alba si gem