autor:

Oana

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu crema de branza si zmeura

Autor: Oana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Oana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 iunie 2015

Ingrediente
Blat:, oua - 3 buc., zahar - 100 g, ulei - 2 linguri, faina - 100 g, praf de copt - o lingurita, un praf de sare, zeama de lamaie - o lingurita, coaja rasa de lamaie- o lingurita, Crema:, crema de branza - 200 g, frisca lichida - 200 ml, zahar pudra - 4 linguri, unt moale - 50 g, scortisoara- 1 lingurita, Topping:, zmeura - 600 g, jeleu - 1 plic

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Mixati albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie, apoi adaugati treptat zaharul pana obtineti o bezea.

Amestecati galbenusurile cu uleiul, putin cate putin, apoi amestecati-le cu bezeaua.

Incorporati usor, cu o spatula, de jos in sus.

Amestecati faina cu praful de copt si puneti putin cate putin in compozitia de mai sus.

La final adaugati coaja rasa de lamaie

Tapetati o tava dreptunghiulara cu hartie de copt si turnati compozitia, apoi coaceti in cuptorul preincalzit pentru 40 de minute (faceti testul cu scobitoarea).

Lasati blatul la racit si preparati crema.

Mixati untul moale cu zaharul pudra, apoi adaugati crema de branza si scortisoara.

Mixati frisca si amestecati-o apoi cu crema de branza, omogenizand usor, cu o spatula.

Puneti crema peste blatul racit si lasati la frigider 30 de minute.

La final puneti peste crema zmeura si pregatiti jeleul, pe care il turnati apoi deasupra.

Lasati prajitura la frigider 30 de minute inainte de servire.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de branza si zmeura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu crema de branza, iaurt si zmeura

Prajitura cu crema de branza, iaurt si zmeura

Blaturile: Separam ouale, mixam galbenusurile impreuna cu zaharul. Adaugam uleiul, mixam, apoi

4 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Clatite cu gem la Doubletta

Clatite cu gem la Doubletta

Se bat ouale cu zaharul, zaharul vanilat, sarea. Se adauga apa minerala si apoi faina amestecand

15 voturi    12 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • oua - 3 buc.
  • zahar - 100 g
  • ulei - 2 linguri
  • faina - 100 g
  • praf de copt - o lingurita
  • un praf de sare
  • zeama de lamaie - o lingurita
  • coaja rasa de lamaie- o lingurita
  • Crema:
  • crema de branza - 200 g
  • frisca lichida - 200 ml
  • zahar pudra - 4 linguri
  • unt moale - 50 g
  • scortisoara- 1 lingurita
  • Topping:
  • zmeura - 600 g
  • jeleu - 1 plic

Raporteaza reteta

Retete
de Oana
Pasca

Pasca

Dupa ce aluatul s-a dospit la masina de paine, l-am scos si l-am impartit in doua. Cu jumatate am

3 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Retete de Pasti
Frigarui asortate

Frigarui asortate

Ttaiati pieptul de pui si somonul afumat in cubulete de 2 cm Ttaiati ardeiul gras in cuburi de

5 voturi    4 comentarii
30 min
Fripturi
Negresa cu nuci si cirese

Negresa cu nuci si cirese

Mixati untul moale cu zaharul, apoi adaugati pe rand galbenusurile. Adaugati nuca, esenta de rom

10 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Pasca chinezeasca