Prajitura cu crema de branza si zmeura

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu crema de branza si zmeura

Ingrediente

  • Blat:
  • oua - 3 buc.
  • zahar - 100 g
  • ulei - 2 linguri
  • faina - 100 g
  • praf de copt - o lingurita
  • un praf de sare
  • zeama de lamaie - o lingurita
  • coaja rasa de lamaie- o lingurita
  • Crema:
  • crema de branza - 200 g
  • frisca lichida - 200 ml
  • zahar pudra - 4 linguri
  • unt moale - 50 g
  • scortisoara- 1 lingurita
  • Topping:
  • zmeura - 600 g
  • jeleu - 1 plic

Mod de preparare

Mixati albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie, apoi adaugati treptat zaharul pana obtineti o bezea.

Amestecati galbenusurile cu uleiul, putin cate putin, apoi amestecati-le cu bezeaua.

Incorporati usor, cu o spatula, de jos in sus.

Amestecati faina cu praful de copt si puneti putin cate putin in compozitia de mai sus.

La final adaugati coaja rasa de lamaie

Tapetati o tava dreptunghiulara cu hartie de copt si turnati compozitia, apoi coaceti in cuptorul preincalzit pentru 40 de minute (faceti testul cu scobitoarea).

Lasati blatul la racit si preparati crema.

Mixati untul moale cu zaharul pudra, apoi adaugati crema de branza si scortisoara.

Mixati frisca si amestecati-o apoi cu crema de branza, omogenizand usor, cu o spatula.

Puneti crema peste blatul racit si lasati la frigider 30 de minute.

La final puneti peste crema zmeura si pregatiti jeleul, pe care il turnati apoi deasupra.

Lasati prajitura la frigider 30 de minute inainte de servire.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor