autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie

Autor: yoannaalecsa (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: yoannaalecsa (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 decembrie 2009

Ingrediente
300 g faina, 80 g unt rama, 4 linguri zahar, 4 linguri lapte, 1 ou, 1 lingurita amoniac, sare, vanilie., , CREMA:, , 300 g zahar, 200 g unt, 100 g faina, 1 l lapte, zeama de la 2 lamai, coaja rasa de lamaie

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

41 voturi

Mod de preparare


1. Se freaca foarte bine untul cu zaharul si apoi se adauga, pe rand, 4 linguri de lapte, oul, faina, amoniacul, sarea si vanilia, si se face un aluat care trebuie sa fie bine framantat.



2. Se imparte aluatul in 3 parti si se intind 3 foi, care se coc pe rand, in tava, la cuptor.



3. Apoi se prepara crema din 150 g zahar, amestecat cu 100 g faina, peste care se toarna putin cate putin litrul de lapte. Se pune apoi la fiert pana se ingroasa. Dupa ce a fiert, se da la o parte si se lasa sa se raceasca.



4. Se freaca spuma 200 g unt cu 150 g zahar pudra si se adauga zeama si coaja de lamaie. Se amesteca apoi cu compozitia de lapte racita.



5. Se ia cate o foaie de aluat coapta si se intinde pe fiecare cate un strat de crema. Se asaza una peste alta. Deasupra se pudreaza cu zahar vanilat. Se lasa la racit 4-5 ore

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura alba cu crema de lamaie

Prajitura alba cu crema de lamaie

Foile: Intr-un bol se pune faina, sarea, zaharul, ouale (oul intreg si galbenusul), smantana, praful

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Retete de Craciun
Prajitura in foi cu crema de lamaie

Prajitura in foi cu crema de lamaie

Intr-o craticioara se pune zaharul si se face un caramel. Adaugam laptele si lasam sa fiarba la

23 voturi    10 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

    Asa pare un strat de frisca deasupra, cred ca s-au incurcat pozele.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

    Deasupra este frisca?

  • naty

    naty (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2009

    trebuie neaparat incercata

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 12 decembrie 2009

      interesanta reteta,o vazusem si pe eva.ro,ai postat-o si acolo?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 decembrie 2009

      Un deliciu...

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

      cred ca-i foarte buna bravo

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

      Arată foarte bine şi ţinând cont dn ce e făcută e şi foarte bună!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

      foarte racoritoare si aspectoasa!

    • Fara foto

      anonim , 11 decembrie 2009

      mmm....reteta e interesanta dar poza este copy pate din pacate ,,,,....adica inyelegeti voi da ce sa zic oricum felicitari pt efort macar atat..!!!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

      Am sa fac si eu prajitura asta Cred ca e delicata.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

41 voturi

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 80 g unt rama
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri lapte
  • 1 ou
  • 1 lingurita amoniac
  • sare
  • vanilie.
  • CREMA:
  • 300 g zahar
  • 200 g unt
  • 100 g faina
  • 1 l lapte
  • zeama de la 2 lamai
  • coaja rasa de lamaie

Raporteaza reteta

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Asa pare un strat de frisca deasupra, cred ca s-au incurcat pozele.

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate

Margarina moale se mixeaza cu zaharul pudra, cu oul, apoi se adauga si galbenusurile si la sfarsit, faina amestecata cu amidonul. Se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura Ciresica cu bezea Prajitura Ciresica cu bezea

Se mixeaza galbenusurile cu un praf de sare si zahar, se adauga uleiul, laptele si apoi faina, amoniacul stins cu suc de lamaie. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Biscuiti cu orez cu lapte