autor:

cretu_veronica22

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu crema de mac si jeleu de visine

Autor: cretu_veronica22 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 ianuarie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cretu_veronica22 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 ianuarie 2019

Ingrediente
Blat:, 6 oua, 120 gr zahar, 120 gr ciocolata neagra, 4 linguri faina, 4 linguri cacao, 1 praf de copt, Crema:, 200 ml lapte, 100 gr mac, 100 gr zahar tos, 100 gr zahar pudra vanilat, 30 gr gelatina, 400 gr branza dulce, Jeleu:, 400 ml sirop de visine, 200 ml apa, 30 gr gelatina

Dificultate: Redusa Timp: 4h 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si apoi galbenusurile. Incorporam ciocolata topita si racorita, apoi faina, cacaua si praful de copt amestecand usor.

Compozitia se intinde in tava de copt in care am pus hartie de copt. Se coace 20 min la 170 grade C.

Crema:

Laptele se pune la foc impreuna cu zaharul si macul. Apoi se racoreste atat cat sa putem adauga gelatina hidratata. Lasam sa se raceasca cat sa nu se inchege. Branza se mixeaza impreuna cu frisca si se amesteca cu laptele. Intindem crema peste blatul rece.

Dam prajitura la rece cateva ore.

Siropul pe care eu l-am avut era foarte gros de aceea l-am diluat cu apa. Se adauga gelatina hidratata si topita.Turnam cu grija jeleul peste crema si dam din nou la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de mac si jeleu de visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta Happy Valentine’s Day

Tarta Happy Valentine’s Day

Se face aluatul se amesteca faina cu untul si un praf de sare, dup ace se omogenizeaza inredientele,

3 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri
Cookies cu ciocolata si cirese confiate

Cookies cu ciocolata si cirese confiate

Incalzeste cuptorul la 200⁰C. Bate untul cu toate felurile de zahar si scortisoara.Adauga oul

1 vot    2 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

4h 50 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 120 gr zahar
  • 120 gr ciocolata neagra
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 200 ml lapte
  • 100 gr mac
  • 100 gr zahar tos
  • 100 gr zahar pudra vanilat
  • 30 gr gelatina
  • 400 gr branza dulce
  • Jeleu:
  • 400 ml sirop de visine
  • 200 ml apa
  • 30 gr gelatina

Raporteaza reteta

Retete
de cretu_veronica22
Tort "PAIANJEN"

Tort "PAIANJEN"

Blat: Untul se pune intr-un vas pe foc si se topeste.Se lasa putin la racorit si apoi se amesteca

1 vot    1 comentariu
4h
Torturi
Guguluf cu pudra de roscove si alune de padure

Guguluf cu pudra de roscove si alune de padure

Albusurile se bat separat impreuna cu apa.Se adauga zaharul si batem pana cand acesta se topeste.Se

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort "Cosulet cu ghiocei"

Tort "Cosulet cu ghiocei"

Blat: Albusurile si apa se bat spuma .Adaugam zaharul si batem mai departe pana obtinem o spuma

13 voturi    3 comentarii
2h 50 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura turnata cu branza si visine Prajitura turnata cu branza si visine

Ouale, sarea si zaharul se mixeaza. Se adauga uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina si praful de copt si se omogenizeaza. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Choux a la framboise Choux a la framboise

Choux: Se pun la fiert apa cu untul și un praf de sare. Când fierbe apa, se adaugă făina (cernută) toată odată, se amestecă

0 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Dulciuri diverse
Biscuiti cu ciocolata si portocala