autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu crema de smantana

Autor: mary_maryyy10 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mary_maryyy10 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 decembrie 2009

Ingrediente
foi:, , - 2 oua, - 250 g zahar, - 4 linguri de miere, - 125 nuca macinata, - 300g faina, - un praf de copt, - coaja de lamaie, - putina sare, , umplutura:, , - 500 g nuca macinata, - 300 ml frisca, - 375 g smantana, - zahar pudra dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h

15 voturi

Mod de preparare

Se bat ouale cu zaharul, se adauga mierea, apoi nuca iar la sfarsit faina amestecata cu praf de copt sare si coaja de lamaie.Se framanta un aluat elastic, se imparte in patru, si se coc 4 foi pe dosul tavii.

Crema se face asa: se bate frisca, se adauga smantana, zahar praf daca mai e nevoie, apoi nuca macinata.

Apoi se umple foile cu crema facuta si pe deasupra se orneaza cu ciocolata.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu ciocolata, capsuni si crema de smantana

Prajitura cu ciocolata, capsuni si crema de smantana

BLATUL: -Se rupe ciocolata în bucăți și se pune împreună cu uleiul la topit într-un

9 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    0 comentarii
59 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Loredana0010@yahoo.it , 12 mai 2017

    Foarte buna reteta, toate retetele dvs le fac in fiecare zi

  • Fara foto

    Elena Orletchi , 28 iunie 2014

    ff.buna

  • Fara foto

    Nicoleta Balaban , 08 ianuarie 2014

    vad ca dimensiunile tavii nu se dau nici la rugaminti am sa o fac si eu la risc desi sunt paralela la facutul foilor si ma ajuta orice detaliu sa-mi fac o idee

    • Fara foto

      Neli Gheorghe , 18 iunie 2013

      Delicioasa!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 februarie 2010

      Arata foarte bine. As dori sa stiu dimensiunea tavii, daca se poate.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2010

      Arata f. bine, dar oare ce tava se foloseste, de ce dimensiuni? E f. importanta dimensiunea tavii la foile coapte pe dosul tavii, daca incerc si folosesc o tava prea mare, nu imi ies 4 foi, cred. Astept informatia, as vrea sa incerc, ma tenteaza reteta.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

      Este o prajitura foarte, foarte, gustoasa si mama mea o face.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009

      e foarte buna! Smantana e cea din comert?

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

      Chiar arata super bine. Smantana trebuie sa fie cat mai grasa nu-i asa?

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

      Imi plac prajiturile cu foi de miere

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

      Imi place tare mult cum arata.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2009

      Arata foarte bine.....

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 12 decembrie 2009

      E super buna prajitura asta,o faceam si eu cu ani in urma,dar ratacisem reteta,multumim pt postare!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

      Foarte bună prajitură!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

      Cred ca e foarte buna. E nevoie de ceva timp pentru a coace 4 foi. Feliitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • foi:
  • - 2 oua
  • - 250 g zahar
  • - 4 linguri de miere
  • - 125 nuca macinata
  • - 300g faina
  • - un praf de copt
  • - coaja de lamaie
  • - putina sare
  • umplutura:
  • - 500 g nuca macinata
  • - 300 ml frisca
  • - 375 g smantana
  • - zahar pudra dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de mary_maryyy10
Tort diplomat

Tort diplomat

- Se pune gelatina la inmuiat cu zeama de compot, coktail si zeama de lamaie si se lasa sa se intareasca; -

7 voturi    8 comentarii
1h
Prajituri
Tort diplomat cu mure si afine

Tort diplomat cu mure si afine

Se pune gelatina la inmuiat in suc de la compot.Separam ouale,galbenusurile le amestecam cu zaharul,budinca,laptele

9 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu fructe

Tarta cu fructe

Albusurile se separa de galbenuse si se bat cu mixerul pana se intaresc. Se adauga treptat cate o

5 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri

Loredana0010@yahoo.it

Foarte buna reteta, toate retetele dvs le fac in fiecare zi

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere