O prajitura simpla dar minunata.
Caramelizam trei linguri de zahar intr-o craticioara, apoi il turnam intr-o forma de guguluf.Mixam cele 5 oua cu restul de zahar , praful de sare si zaharul vanilat apoi adaugam laptele si coaja de lamaie. Turnam compozitia in forma peste zaharul caramelizat .Punem forma la cuptorul preincalzit ( foc mediu) in bain- marie ,intr-o tava in care am pus apa.
Intre timp pregatim blatul: separam galbenusurile de albusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si adaugam zaharul lingura cu lingura.Adaugam cate un galbenus si mixam.Incorporam faina cernuta cu cacaoa si praful de copt amestecand usor cu o spatula. Cand crema incepe sa se inchege (dupa aproximativ 20 de minute), turnam compozitia de blat , nivelam si dam din nou la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute. Blatul trebuie sa se rumeneasca usor . Cand este gata,lasam prajitura sa se raceasca in forma.Cand se raceste bine ,desprindem usor marginile apoi punem un platou deasupra formei si rasturnam.Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii