autor:

gicuta

» » Dulciuri diverse

Prăjitură cu cremă de zahăr ars

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 februarie 2016

Ingrediente
Crema de zahar ars:, 5 oua, 10 linguri de zahar, 600 ml lapte, 2 pliculete zahar vanilat, o lingurita coaja de lamaie, un praf de sare, Blat:, 3 oua, 3 linguri zahar, 2 linguri faina, 1 lingura cacao, 1/4 lingurita praf de copt, un praf de sare

Dificultate: Medie Timp: 50 min

16 voturi

Mod de preparare

O prajitura simpla dar minunata.

Caramelizam trei linguri de zahar intr-o craticioara, apoi il turnam intr-o forma de guguluf.Mixam cele 5 oua cu restul de zahar , praful de sare si zaharul vanilat apoi adaugam laptele si coaja de lamaie. Turnam compozitia in forma peste zaharul caramelizat .Punem forma la cuptorul preincalzit ( foc mediu) in bain- marie ,intr-o tava in care am pus apa.
Intre timp pregatim blatul: separam galbenusurile de albusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si adaugam zaharul lingura cu lingura.Adaugam cate un galbenus si mixam.Incorporam faina cernuta cu cacaoa si praful de copt amestecand usor cu o spatula. Cand crema incepe sa se inchege (dupa aproximativ 20 de minute), turnam compozitia de blat , nivelam si dam din nou la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute. Blatul trebuie sa se rumeneasca usor . Cand este gata,lasam prajitura sa se raceasca in forma.Cand se raceste bine ,desprindem usor marginile apoi punem un platou deasupra formei si rasturnam.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu cremă de zahăr ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura din corasla si crema de zahar ars

Prajitura din corasla si crema de zahar ars

Am lasat ingredientele sa fie la temperatura camerei. Am pus in blender ouale, zaharul brun, zaharul

4 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu zahar ars si cremino mentolat

Prajitura cu zahar ars si cremino mentolat

Intr-o cratita zaharul se caramelizeaza pana ce capata culoare maro-deschis si dupa ce a aparut

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

16 voturi

Ingrediente

  • Crema de zahar ars:
  • 5 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 600 ml lapte
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • o lingurita coaja de lamaie
  • un praf de sare
  • Blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • un praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

11 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

14 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Bomboane din biscuiti cu visine