O prajitura simpla dar minunata.
Caramelizam trei linguri de zahar intr-o craticioara, apoi il turnam intr-o forma de guguluf.Mixam cele 5 oua cu restul de zahar , praful de sare si zaharul vanilat apoi adaugam laptele si coaja de lamaie. Turnam compozitia in forma peste zaharul caramelizat .Punem forma la cuptorul preincalzit ( foc mediu) in bain- marie ,intr-o tava in care am pus apa.
Intre timp pregatim blatul: separam galbenusurile de albusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si adaugam zaharul lingura cu lingura.Adaugam cate un galbenus si mixam.Incorporam faina cernuta cu cacaoa si praful de copt amestecand usor cu o spatula. Cand crema incepe sa se inchege (dupa aproximativ 20 de minute), turnam compozitia de blat , nivelam si dam din nou la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute. Blatul trebuie sa se rumeneasca usor . Cand este gata,lasam prajitura sa se raceasca in forma.Cand se raceste bine ,desprindem usor marginile apoi punem un platou deasupra formei si rasturnam.Pofta buna!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii