Se prepara primul blat mixand albusurile cu un praf de sare.
1.Se prepara primul blat mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul,esenta se incorporeaza si galbenusurile zdrobite si frecate putin cu uleiul si la sfarsit se incorporeaza faina cernuta si amestecata cu faina.Se toarna aluatul intr-o tava in care am pus hartie pentru copt si dam tava la cuptor,cca. 20 minute la foc potrivit,pana ce blatul se rumeneste usor pe margini.
Blatul copt se desface de pe hartie cu lsama unui cutit si se lasa sa se raceasca
2.Al doilea blat se prepara la fel,iar la final,dupa ce turnam aluatul in tava,deasupra lui presaram jumatati de prune si caise,cu scobitura in sus,peste care am presarat (in scobituri)un praf de scortisoara si zahar vanilat.La fel se da la copt cca.20-25 min.la foc potrivit.Dupa ce s-a copt se desprinde de pe hartie si se lasa sa se raceasca bine.
3.Se prepara crema mixand bine branzica(sa fie bine scursa de zer)cu iaurtul si zaharul iar la sfarsit se incorporeaza si geletina pe care intai am hidratat-o cateva minute in putina apa rece apoi am topit-o la bain marin si o turnam in fir subtire in crema,amestecand pana la omogenizare perfecta.
Se aseaza primul blat intr-o tava mai inalta.de aceleasi dimensiuni cu blaturile,se toarna crema de branza,se niveleaza si apoi se vine deasupra cu al 2-lea blat deasupra.Se lasa cateva ore la frigider,ideal ar fi de seara pana a 2 -a zi,cand se pudreaza cu zahar vanilat si se taie in patratele potrivite.
Pofta buna!
Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.
Gogosi cu ciocolataDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii