autor:

anuta

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu crema fina de branza si fructe

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 februarie 2016

Ingrediente
2 blaturi din cate:, 5 oua, 150 g zahar, 100 g faina, 50 g amidon de porumb, esenta de vanilie, 50 ml ulei, un praf de sare, crema:, 300 g branza proaspata de vaci, 150 g zahar pudra, zahar vanilat, 200 g iaurt (sau smantana), un pliculet de gelatina(10 g), decor:, 1 kg prune, cateva caise sau piersici, un praf de scorisoara, zahar vanilat

Dificultate: Medie Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

1.Se prepara primul blat mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul,esenta se incorporeaza si galbenusurile zdrobite si frecate putin cu uleiul si la sfarsit se incorporeaza faina cernuta si amestecata cu faina.Se toarna aluatul intr-o tava in care am pus hartie pentru copt si dam tava la cuptor,cca. 20 minute la foc potrivit,pana ce blatul se rumeneste usor pe margini.

Blatul copt se desface de pe hartie cu lsama unui cutit si se lasa sa se raceasca

2.Al doilea blat se prepara la fel,iar la final,dupa ce turnam aluatul in tava,deasupra lui presaram jumatati de prune si caise,cu scobitura in sus,peste care am presarat (in scobituri)un praf de scortisoara si zahar vanilat.La fel se da la copt cca.20-25 min.la foc potrivit.Dupa ce s-a copt se desprinde de pe hartie si se lasa sa se raceasca bine.

3.Se prepara crema mixand bine branzica(sa fie bine scursa de zer)cu iaurtul si zaharul iar la sfarsit se incorporeaza si geletina pe care intai am hidratat-o cateva minute in putina apa rece apoi am topit-o la bain marin si o turnam in fir subtire in crema,amestecand pana la omogenizare perfecta.

Se aseaza primul blat intr-o tava mai inalta.de aceleasi dimensiuni cu blaturile,se toarna crema de branza,se niveleaza si apoi se vine deasupra cu al 2-lea blat deasupra.Se lasa cateva ore la frigider,ideal ar fi de seara pana a 2 -a zi,cand se pudreaza cu zahar vanilat si se taie in patratele potrivite.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema fina de branza si fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu fructe de padure

Tarta cu fructe de padure

Se face un blat din oua, faina, zahar, ulei, praf de copt, zahar vanilat si esenta de vanilie care

2 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Prajitura - chec cu mascarpone

Prajitura - chec cu mascarpone

Cutia de chec o facem dupa instructiunile de pe cutie, dupa care adaugam in el si nesquikul

0 voturi    2 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 blaturi din cate:
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 100 g faina
  • 50 g amidon de porumb
  • esenta de vanilie
  • 50 ml ulei
  • un praf de sare
  • crema:
  • 300 g branza proaspata de vaci
  • 150 g zahar pudra
  • zahar vanilat
  • 200 g iaurt (sau smantana)
  • un pliculet de gelatina(10 g)
  • decor:
  • 1 kg prune
  • cateva caise sau piersici
  • un praf de scorisoara
  • zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

3 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

6 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

4 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

2 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura Furnicuta