Autor:
Candy (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 23 februarie 2018
Ingrediente
Aluat:, -1 ceaşcă borş, -1 ceaşcă ulei, -1/2 pachet drojdie, -1 pachet zahăr vanilat, -1 pachet zahăr rom, -1 pachet zahăr scorțișoară, - aprox. 400 fr faină, -1 dovleac ras.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Se pun într-un castron toate ingredientele, borșul, uleiul, drojdia, zahărul vanilat, se încorporează făina cât cuprinde și amestecăm bine totul până nu se mai lipește de mâini. Aluatul astfel format se pune în folie alimentară și se dă la frigider pentru 3-4 ore. Între timp curățăm dovleacul de semințe, radem coaja și îl dăm pe razătoare. Călim dovleacul, adăugând zahărul vanilat, zahărul scorțișoară și zahărul rom. După cele 3-4 ore luam aluatul de la frigider, īl împărțim în 2 părți. Întinde prima foaie, o punem în tavă tapetată cu hârtie copt și punem foaia de plăcintă înțepând-o cu furculița din loc în loc. Adăugăm compoziția de dovleac, apoi întindem cea de-a 2-a foaie de aluat și o punem deasupra înțepând-o de asemenea din loc în loc. Se dă la cuptor pentru 45-50 minute, până trece testul scobitoarea. După ce se răcește se pudrează cu zahăr pudră.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dovleac" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Prajituri
Dam pe razatoare dovleacul si apoi il calim intr-o tigaie de teflon,punem zahar cat dorim de dulce
11 voturi
5 comentarii
1h 20 min
Incepem cu umplutura care trebuie preparata pe foc, apoi lasata la racit.
Curatam dovleacul de coaja
2 voturi
0 comentarii
45 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate