autor:

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu dovleac(ludaie)

Autor: RADA ADRIANA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 octombrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: RADA ADRIANA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 octombrie 2016

Ingrediente
Ingrediente:0.500 gr faina,4 linguri smantana,200 gr untura de porc,100 gr zahar,3 oua,1 praf de copt., Umplutura:1 ludaie,200 gr zahar,3 plicuri de zahar vanilat,2 linguri gris., Decor: zahar pudra

Dificultate: Medie Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron amestecam faina cu untura apoi punem restul ingredientelor si framantam pana obtinem o coca. Se imparte in doua.Se intinde o foaie se pune umplutura de dovleac si deasupra razuim cealalta parte de coca pe care o amestecam cu putina faina (sa fie putin mai tare).
Pentru umplutura curatam dovleacul, il razuim, il calim in tigaie cu jumatate din cantitatea de zahar cam 20 minute pana se inmoaie apoi adaugam restul de zahar,zahar vanilat si grisul.Umplutura se pune intre cele doua foi.Se coace la foc potrivit circa 35-40 minute apoi se pudreaza cu zahar pudra.
Aceasta prajitura este o delicatesa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dovleac(ludaie)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura spornica cu dovleac

Prajitura spornica cu dovleac

Dam pe razatoare dovleacul si apoi il calim intr-o tigaie de teflon,punem zahar cat dorim de dulce

11 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Prajitura cu crema de dovleac si foi in doua culori

Prajitura cu crema de dovleac si foi in doua culori

Incepem cu umplutura care trebuie preparata pe foc, apoi lasata la racit. Curatam dovleacul de coaja

2 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:0.500 gr faina,4 linguri smantana,200 gr untura de porc,100 gr zahar,3 oua,1 praf de copt.
  • Umplutura:1 ludaie,200 gr zahar,3 plicuri de zahar vanilat,2 linguri gris.
  • Decor: zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de RADA ADRIANA
Supa de perisoare cu conopida

Supa de perisoare cu conopida

Mod de preparare: Intr-o oala de 5 litri se caleste ceapa si morcovii taiati cubulete cu putina

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume
Ficatei cu piure de brocoli

Ficatei cu piure de brocoli

Intr-o oala mai mare se pune in apa cu sare brocolli la fiert pentru 10-12 minute.Dupa ce se fierbe

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri pentru copii
Savarine

Savarine

Intr-un castron amestecam ouale cu zaharul,uleiul, praful de sare, le mixam iar in laptele caldut

9 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tarta Slim cu capsuni