autor:

magda

» » Prajituri

Prajitura cu dovleac si bezea

Autor: magda (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: magda (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2012

Ingrediente
250 gr margarina / unt, 450 gr zahar, 5 oua, 1 lingura bicarbonat de sodiu, 600 gr faina, 2 linguri pesmet, coaja rasa de lamaie, sare, esente - vanilie, rom, , Umplutura : 2 kg de dovleac, zahar dupa preferinta, , scortisoara

Dificultate: Redusa Timp: 2h

10 voturi

Mod de preparare

Incepem pregatirea prajiturii cu prepararea umpluturii, pentru ca atunci cand ne apucam de treaba sa avem toate ingredientele la indemana. Curatam dovleacul, il dam pe razatoarea mare si il punem intr-o cratita impreuna cu zaharul, la calit. Operatiunea dureaza cam o ora - pana se inmoaie dovleacul si scade. Cand suntem aproape gata, presaram scortisoara.
Dam de-o parte si incepem sa facem aluatul asa:

Frecam untul / margarina cu 150 gr zahar, apoi adaugam 1 ou intreg si 4 galbenusuri, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie sau otet, coaja rasa de lamaie, esentele, un praf de sare si faina cernuta in ploaie. Framantam bine si impartim aluatul in 2 foi, pe care le intindem pe planseta presarata cu faina. Punem in tava unsa cu unt/ulei si tapetata cu faina o foaie de aluat, apoi compozitia de dovleac(daca nu este foarte scazuta compozitia de dovleac, inainte si dupa intindere peste aluat, presarati putin pesmet ), acoperim cu a doua foaie si dam la FOC IUTE 20 minute (musai).
Intre timp pregatim bezeaua din cele 4 albusuri cu 300 gr zahar ramas. Scoatem tava din cuptor (dupa cele 20 de minute) si intindem repede bezeaua, presaram nucile maruntite si mai dam la cuptor pentru 40-45 minute la FOC MIC (musai).
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dovleac si bezea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

Se amesteca bine ouale cu zaharul, se adauga uleiul treptat, apoi laptele, amoniacul stins, cateva

0 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Tiramisu

Tiramisu

Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile de ou cu zaharul pana se deschid la culoare, se adauga

1 vot    0 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • magda

    magda (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

    ....si destul de rapid!!!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2012

    Dovleacul este tare bun la deserturi. Reusit desertul tau!

Dificultate

Redusa

Timp

2h

10 voturi

Ingrediente

  • 250 gr margarina / unt
  • 450 gr zahar
  • 5 oua
  • 1 lingura bicarbonat de sodiu
  • 600 gr faina
  • 2 linguri pesmet
  • coaja rasa de lamaie
  • sare
  • esente - vanilie
  • rom
  • Umplutura : 2 kg de dovleac
  • zahar dupa preferinta
  • scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de magda
Prajitura cu gem si crema de nuci

Prajitura cu gem si crema de nuci

Blatul : Frecam margarina cu 200 gr zahar spuma, adaugam 2 galbenusuri, smantana (optional - daca

12 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Trandafirasi cu mere

Trandafirasi cu mere

Spalam si curatam merele de coaja apoi le taiem in felii cat mai subtiri si le stropim cu zeama de

12 voturi    1 comentariu
2h
Aluaturi si Foietaje
Placintele Mc Donald`s

Placintele Mc Donald`s

Merele se curata de coaja si se taie cubulete, se stoarce o jumatate de lamaie peste ele si se adauga

9 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

magda (Chef de cuisine)

....si destul de rapid!!!

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Prajitura Deliciu