Prajitura cu dulceata de capsuni si rubarba

Timp pregatire
165 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu dulceata de capsuni si rubarba

Ingrediente

  • Blatul maro:
  • 4 oua;
  • 4 linguri zahar pudra;
  • 1 ceasca de apa calduta;
  • 4 linguri de faina;
  • 1/2 esenta de rom;
  • Blatul alb (cantitati pentru 2 tavi):
  • 8 oua;
  • 8 linguri zahar pudra;
  • 1 ceasca de apa calduta;
  • 8 linguri de faina;
  • 1 esenta de vanilie;
  • 0.500 ml smantana lichida pentru frisca;
  • fructe din dulceata si bomboane sidefate pentru ornat;
  • 2 borcane (330 g) de dulceata de capsuni si rubarba;
  • 100 grame de branza de vaci amestecata cu 2 linguri de zahar pudra cu gust de vanilie si 2 linguri de frisca

Mod de preparare

Blatul maro:

Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra, ceasca de apa si esenta de rom. Se bat albusurile spuma cu un varf de cutit de sare. Se amesteca faina cu cacaua. Se pun albusurile peste galbenusuri si faina cate o lingura si se amesteca de jos in sus. Se coace intr-o forma rotunda. Dupa ce s-a racit se taie transversal, in 2 parti egale.

Blatul alb, este un blat obisnuit de rulada. Se face ca cel maro doar ca se coace intr-o tava dreptunghiulara pe o foaie de copt unsa cu ulei. Foaia se scoate pe un prosop umed si se taie in doua pe latime. Se unge repede cu dulceata si se ruleaza imediat una in continuarea celeilalte. Se foemeaza o rulada uriasa(cu diametru mare) pe care o lasam in prosopul umed sa se raceasca bine. O taiem la capete ca sa formam o suprafata de asezare stabila si o intoarcem pe verticala.

Prajitura se va forma astfel: Blat maro, crema de branza de vaci, blatul rulat asezat pe verticala, crema de branza de vaci, blat maro. Se acopera totul cu frisca si se orneaza. In taietura iese WOW! Doresc sa va iasa mai bine decat mie!

Despre gust va doresc sa va iasa tot asa, ca mai gustos decat mi-a iesit nu se poate! (Asta pentru cine iubeste dulceata de rubarba si capsuni).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat

Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat

Reteta simpla si delicioasa de tortilla spaniola. Afla cum sa prepari rapid aceasta mancare traditionala spaniola cu...

Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat
Ardei copti la gratar

Ardei copti la gratar

Ardei copti la gratar
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise