autor:

nela

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu dulceata de capsuni si rubarba

Autor: nela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 noiembrie 2013

Ingrediente
Blatul maro:, 4 oua, 4 linguri zahar pudra, 1 ceasca de apa calduta, 4 linguri de faina, 1/2 esenta de rom, , Blatul alb (cantitati pentru 2 tavi):, 8 oua, 8 linguri zahar pudra, 1 ceasca de apa calduta, 8 linguri de faina, 1 esenta de vanilie, , 0.500 ml smantana lichida pentru frisca, fructe din dulceata si bomboane sidefate pentru ornat, 2 borcane (330 g) de dulceata de capsuni si rubarba, 100 grame de branza de vaci amestecata cu 2 linguri de zahar pudra cu gust de vanilie si 2 linguri de frisca

Dificultate: Medie Timp: 2h 45 min

4 voturi

Mod de preparare

Blatul maro:

Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra, ceasca de apa si esenta de rom. Se bat albusurile spuma cu un varf de cutit de sare. Se amesteca faina cu cacaua. Se pun albusurile peste galbenusuri si faina cate o lingura si se amesteca de jos in sus. Se coace intr-o forma rotunda. Dupa ce s-a racit se taie transversal, in 2 parti egale.



Blatul alb, este un blat obisnuit de rulada. Se face ca cel maro doar ca se coace intr-o tava dreptunghiulara pe o foaie de copt unsa cu ulei. Foaia se scoate pe un prosop umed si se taie in doua pe latime. Se unge repede cu dulceata si se ruleaza imediat una in continuarea celeilalte. Se foemeaza o rulada uriasa(cu diametru mare) pe care o lasam in prosopul umed sa se raceasca bine. O taiem la capete ca sa formam o suprafata de asezare stabila si o intoarcem pe verticala.



Prajitura se va forma astfel: Blat maro, crema de branza de vaci, blatul rulat asezat pe verticala, crema de branza de vaci, blat maro. Se acopera totul cu frisca si se orneaza. In taietura iese WOW! Doresc sa va iasa mai bine decat mie!



Despre gust va doresc sa va iasa tot asa, ca mai gustos decat mi-a iesit nu se poate! (Asta pentru cine iubeste dulceata de rubarba si capsuni).
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dulceata de capsuni si rubarba" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Inel cu nutella

Inel cu nutella

Se dizolva drojdia cu putin zahar si putina apa calda iar dupa ce a dospit cateva minute se rastoarna

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Placinta cu iaurt

Placinta cu iaurt

Foile de placinte se lasa sa se dezghete la temperatura camerei. Batem albusurile spuma, adaugam

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2013

    delicioasa trebuie sa fie........mmm.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2013

    Arta foarte bine! Sigur a fost delicios. Cu rubara si capsuni, un desert gustos si aromat. Eu fac dulceata de rubarba cu nuca.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2013

    o bunatate...

Dificultate

Medie

Timp

2h 45 min

4 voturi

Ingrediente

  • Blatul maro:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 ceasca de apa calduta
  • 4 linguri de faina
  • 1/2 esenta de rom
  • Blatul alb (cantitati pentru 2 tavi):
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar pudra
  • 1 ceasca de apa calduta
  • 8 linguri de faina
  • 1 esenta de vanilie
  • 0.500 ml smantana lichida pentru frisca
  • fructe din dulceata si bomboane sidefate pentru ornat
  • 2 borcane (330 g) de dulceata de capsuni si rubarba
  • 100 grame de branza de vaci amestecata cu 2 linguri de zahar pudra cu gust de vanilie si 2 linguri de frisca

Raporteaza reteta

Retete
de nela
Tort cu cremă de cacao si dulceaţă de gutui

Tort cu cremă de cacao si dulceaţă de gutui

Se separă albuşurile de gălbenuşuri, si se bat cu 8 linguri de zahăr. Se consideră terminată

8 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Torturi
Salată de legume fierte şi piept de curcan

Salată de legume fierte şi piept de curcan

Se taie în cubuleţe cartofii, morcovul şi pieptul de curcan, care sunt deja gata fierte şi răcite.

7 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Salate reci
Mamaliga dezvelita

Mamaliga dezvelita

Pun pe foc un ceaun cu apa rece, sarea si malaiul in ploaie. Amestec continuu ca sa nu faca cocoloase.

13 voturi    9 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

maria mihalache (Chef de cuisine)

delicioasa trebuie sa fie........mmm.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Cuib de viespe
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania