autor:

Robert_Badica

» » Prajituri

Prajitura cu foi

Autor: Robert_Badica (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Robert_Badica (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 februarie 2014

Ingrediente
Pentru foi: un ou9 linguri mari de ulei9 linguri mari de zahar 14 linguri mari de lapte1 pachetel praf de copt. Pentru crema avem nevoie de : 1/2 lapte(o jumatate de litru)1 pachet margarina unireacacao1 ligurita esenta romzahar dupa gustul fiecaruia.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se framanta toate ingredientele in ordinea de mai sus si se pune faina pana ce aluatul se leaga (cat cuprinde), se imparte in trei si se intind pe fundul unei tavi (una apoi a doua si in final si a treia). Acestea se coc pe rand, nu una peste cealalta, in jur de 30 de minute .Se pun pe foc in ordinea de mai sus si se amesteca pana ce devine o crema densa si fina. Dupa ce am copt cele 3 foi, le punem la racit si apoi vom pune crema dupa fiecare foaie. Aceasta este reteta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu foi din zahar caramel

Prajitura cu foi din zahar caramel

Se caramelizeaza 200 g zahar cu o lingurita cu apa, avand grija sa nu se arda zaharul ca v-a prinde

15 voturi    12 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Prajitura din foi de napolitane cu doua creme

Prajitura din foi de napolitane cu doua creme

Preparam crema 1 astfel: galbenusurile cu zaharul se freaca bine pe baia de aburi( eu le-am facut

22 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Draghici , 12 februarie 2014

    lipseste faina sau amidonul ce se pune la crema

  • Fara foto

    Maria Ciomescu , 10 februarie 2014

    Cu crema e ceva in neregula.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru foi: un ou9 linguri mari de ulei9 linguri mari de zahar 14 linguri mari de lapte1 pachetel praf de copt. Pentru crema avem nevoie de : 1/2 lapte(o jumatate de litru)1 pachet margarina unireacacao1 ligurita esenta romzahar dupa gustul fiecaruia.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Rulada cu crema de caise