autor:

Robert_Badica

» » Prajituri

Prajitura cu foi

Autor: Robert_Badica (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Robert_Badica (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 februarie 2014

Ingrediente
Pentru foi: un ou9 linguri mari de ulei9 linguri mari de zahar 14 linguri mari de lapte1 pachetel praf de copt. Pentru crema avem nevoie de : 1/2 lapte(o jumatate de litru)1 pachet margarina unireacacao1 ligurita esenta romzahar dupa gustul fiecaruia.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se framanta toate ingredientele in ordinea de mai sus si se pune faina pana ce aluatul se leaga (cat cuprinde), se imparte in trei si se intind pe fundul unei tavi (una apoi a doua si in final si a treia). Acestea se coc pe rand, nu una peste cealalta, in jur de 30 de minute .Se pun pe foc in ordinea de mai sus si se amesteca pana ce devine o crema densa si fina. Dupa ce am copt cele 3 foi, le punem la racit si apoi vom pune crema dupa fiecare foaie. Aceasta este reteta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu crema de dovleac si foi in doua culori

Prajitura cu crema de dovleac si foi in doua culori

Incepem cu umplutura care trebuie preparata pe foc, apoi lasata la racit. Curatam dovleacul de coaja

2 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Prajitura din foi de napolitane cu doua creme

Prajitura din foi de napolitane cu doua creme

Preparam crema 1 astfel: galbenusurile cu zaharul se freaca bine pe baia de aburi( eu le-am facut

22 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Elena Draghici , 12 februarie 2014

    lipseste faina sau amidonul ce se pune la crema

  • Maria Ciomescu , 10 februarie 2014

    Cu crema e ceva in neregula.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru foi: un ou9 linguri mari de ulei9 linguri mari de zahar 14 linguri mari de lapte1 pachetel praf de copt. Pentru crema avem nevoie de : 1/2 lapte(o jumatate de litru)1 pachet margarina unireacacao1 ligurita esenta romzahar dupa gustul fiecaruia.

Raporteaza reteta

Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu zmeura si piure de castane