autor:

Robert_Badica

» » Prajituri

Prajitura cu foi

Autor: Robert_Badica (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Robert_Badica (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 februarie 2014

Ingrediente
Pentru foi: un ou9 linguri mari de ulei9 linguri mari de zahar 14 linguri mari de lapte1 pachetel praf de copt. Pentru crema avem nevoie de : 1/2 lapte(o jumatate de litru)1 pachet margarina unireacacao1 ligurita esenta romzahar dupa gustul fiecaruia.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se framanta toate ingredientele in ordinea de mai sus si se pune faina pana ce aluatul se leaga (cat cuprinde), se imparte in trei si se intind pe fundul unei tavi (una apoi a doua si in final si a treia). Acestea se coc pe rand, nu una peste cealalta, in jur de 30 de minute .Se pun pe foc in ordinea de mai sus si se amesteca pana ce devine o crema densa si fina. Dupa ce am copt cele 3 foi, le punem la racit si apoi vom pune crema dupa fiecare foaie. Aceasta este reteta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu foi napolitana si crema caramel

Prajitura cu foi napolitana si crema caramel

Prepararea cremei: Se freaca bine 200 gr de zahar cu untul sau margarina, se adauga ouale si nuca

192 voturi    46 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu foi si crema de portocale

Prajitura cu foi si crema de portocale

Lasam ingredientele la temperatura camerei. Pregatim aluatul pentru foi. Intr-un castron, punem

10 voturi    2 comentarii
1h 40 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Draghici , 12 februarie 2014

    lipseste faina sau amidonul ce se pune la crema

  • Fara foto

    Maria Ciomescu , 10 februarie 2014

    Cu crema e ceva in neregula.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru foi: un ou9 linguri mari de ulei9 linguri mari de zahar 14 linguri mari de lapte1 pachetel praf de copt. Pentru crema avem nevoie de : 1/2 lapte(o jumatate de litru)1 pachet margarina unireacacao1 ligurita esenta romzahar dupa gustul fiecaruia.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Prajitura Gibanica (croata)