autor:

Pur_si_simplu_papa_bun

» » Dulciuri diverse

Prăjitură cu foi cu miere de albine

Autor: Pur_si_simplu_papa_bun (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Pur_si_simplu_papa_bun (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 aprilie 2011

Ingrediente
• foi cu miere de albine (eu le-am cumpărat), • cremă de tort cu gust de vanilie, • zahăr pudră vanilat, • 100 g margarină, • coajă de lămâie, • un borcan de gem de caise (se poate pune magiun sau gem de gutui, oricum un gem un pic acrișor)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

16 voturi

Mod de preparare

Se face crema conform indicațiilor de pe pachet, apoi se încorporează margarina în cremă, cu ajutorul mixerului (puțin câte puțin) și coaja de lămâie, până obținem o cremă fină și pufoasă (pozele cu crema nu mi-au ieșit bine și nu le pot posta).
Pentru asamblarea prăjiturii, punem pe un platou prima foaie de prăjitură (în pachet sunt 4 foi), întindem un strat de cremă, apoi a doua foaie, gemul de caise, a treia foaie, iar cremă și la final foaia numărul patru.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu foi cu miere de albine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu Nutella si pastarnac

Chec cu Nutella si pastarnac

Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga untul si se mixeaza in continuare pana amestecul se albeste. Se

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Clatite cu gem si topping

Clatite cu gem si topping

Ouale se bat cu zaharul,laptele, uleiul, zaharul vanilat se amesteca bine apoi se adauga apa minerala.Se

4 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 20 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Iulia , 05 august 2017

    Stimata doamna, toata lumea poate sa cumpere componentele din comert si sa le asambleze. Aici se posteaza retete cu ingrediente cantarite.

  • Fara foto

    Maria , 10 decembrie 2015

    Este o prajitura cu miere de albine,dar alta reteta fata de ce cunoastem traditional.Nu este bine sa jigniti persoana care a publicat aceasta reteta.Este altceva.(diversiune).

  • Fara foto

    Slaw Slaw , 17 martie 2015

    Merciiii Mirela Dicu asta este si eu am fact da de mult tare si uita ca am uitato Merciiiii inca odata

    • Fara foto

      Victoria Viki , 03 ianuarie 2015

      Eu fac foile astfel : 2-3 linguri miere , 3 cani faina , 2 oua , 1 cana zahar , 4 linguri lapte , 1 lingurita bicarbonat de amoniu , 50 gr margarina .Toate componentele ( exc faina ) se amesteca si se pun la foc mic , pina capata o culoare maronie .Se lasa la racit , se incorporeaza faina , se impart in 4 parti pt 4 foi care se coc pe dosul unei tavi tapetate cu faina .Asa prajutura este intradevar excelenta .Nu cu foi cumparate din magazin !

    • Fara foto

      Victoria Viki , 03 ianuarie 2015

      Reteta asta este o jignire ...N-are nimic in legatura ca aceasta prajitura , care este de fapt delicioasa .Crema adevarata se face cu ; unt , zahar , suc de lamiie si crema fiarta de faina +lapte .Cred ca reteta publicata nici nu seamana cu reteta adevarata de prajitura cu foi din miere

    • Fara foto

      Rodica Georgescu , 16 octombrie 2014

      Gabriela:prajitura pentru puturoase ca si cele cu biscuiti intregi sau mai nou cu eugenii..ahhahahahah

    • Fara foto

      Gabriela Cazac , 30 iulie 2014

      Deci, sa inteleg: cumperi foi de tort, cumperi o crema la plic, mai cumperi si un gem... Restul se intelege;))

    • Fara foto

      Sofica Ceplinschi , 22 ianuarie 2014

      eu am facuto de craciun super super buna multe aprecieri

    • Fara foto

      Mirela Dicu , 02 septembrie 2013

      Eu fac foile astfel : 2-3 linguri miere , 3 cani faina , 2 oua , 1 cana zahar , 4 linguri lapte , 1 lingurita bicarbonat de amoniu , 50 gr margarina .Toate componentele ( exc faina ) se amesteca si se pun la foc mic , pina capata o culoare maronie .Se lasa la racit , se incorporeaza faina , se impart in 4 parti pt 4 foi care se coc pe dosul unei tavi tapetate cu faina .Asa prajutura este intradevar excelenta .Nu cu foi cumparate din magazin !

    • Fara foto

      Mirela Dicu , 02 septembrie 2013

      Eu fac foile astfel : 2-3 linguri miere , 3 cani faina , 2 oua , 1 cana zahar , 4 linguri lapte , 1 lingurita bicarbonat de amoniu , 50 gr margarina .Toate componentele ( exc faina ) se amesteca si se pun la foc mic , pina capata o culoare maronie .Se lasa la racit , se incorporeaza faina , se impart in 4 parti pt 4 foi care se coc pe dosul unei tavi tapetate cu faina .Asa prajutura este intradevar excelenta .Nu cu foi cumparate din magazin !

    • Fara foto

      Mirela Dicu , 02 septembrie 2013

      iata reteta foilor see you miere..: 1 ou , 150 gr zahar , 2 linguri de miere , 4 linguri lapte , 50 gr margarina , o lingurita bicarbonat stins see you otet.....faina cat cuprinde. se coc 4 foi pe dosul unei tavi unse see you ulei si tapetata see you faina.

    • Mirela_Dicu

      Mirela_Dicu (Maestru bucatar) , 02 septembrie 2013

      reteta este asemanatoare prajiturii ''Claudia''

    • Fara foto

      Iuliana , 02 septembrie 2013

      Faceti reteta de la cap la coada,altfel nu se poate!Eu vreau sa dau nepotilor mei sa manance cat mai sanatos!

    • Fara foto

      Paring Mioara , 02 septembrie 2013

      e defapt o prajitura la plic, nu are ce cauta pe un sait de retete.

    • Fara foto

      Stoica Tunde , 02 septembrie 2013

      reteta ar fi prajitura claudia care este in comert.reteta incomplecta ori facem prajitura adevarata ori numai 'euri'.nici nu ma gindesc sa incerc asa ceva.

    • Fara foto

      monica , 02 septembrie 2013

      E foarte usor sa faci prajituri daca ai totul preparat.Oricine stie sa faca asa .Era altceva daca facceai tu foile si crema . Asa nu ma tenteaza....

    • Fara foto

      Camelia Silvia , 02 septembrie 2013

      ce mai reteta? se ia un carton, se unge see you crema de ghete, se tine in cuptor 20 minute si gata! editati retete adevarate, home made, nu prefabricate din acestea...

    • Fara foto

      Tonino Marghella , 15 august 2013

      si daca nu avem de unde cumpara foile, cum se prepara aceste foi?:((.

    • Fara foto

      Rodica Georgescu , 15 august 2013

      foile see you miere?

    • Fara foto

      Anca Anton , 05 iunie 2013

      de unde ai cumparat foile? am crezut ca gasim reteta...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

16 voturi

Ingrediente

  • • foi cu miere de albine (eu le-am cumpărat)
  • • cremă de tort cu gust de vanilie
  • • zahăr pudră vanilat
  • • 100 g margarină
  • • coajă de lămâie
  • • un borcan de gem de caise (se poate pune magiun sau gem de gutui
  • oricum un gem un pic acrișor)

Raporteaza reteta

Retete
de Pur_si_simplu_papa_bun
Friptură cu pachețele de cartofi, piure de țelină și ceapă caramelizată

Friptură cu pachețele de cartofi, piure de țelină și ceapă caramelizată

Într-un vas ceramic am pus ceapă și usturoi verde tocate, peste care am așezat bucățile de

15 voturi    4 comentarii
3h 15 min
Fripturi
Pulpe de pui cu găluște

Pulpe de pui cu găluște

Pulpele se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și se prăjesc în ulei, apoi se adaugă cepele

10 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Curcan cu năut și lămâie

Curcan cu năut și lămâie

Am curățat cartofii, i-am tăiat în sferturi și i-am amestecat cu ceapa, lămâia, usturoiul,

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Iulia

Stimata doamna, toata lumea poate sa cumpere componentele din comert si sa le asambleze. Aici se posteaza retete cu ingrediente cantarite.

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Crema de zahar ars cu dovleac