Reteta de prajitura cu foi cu nuca si crema de biscuiti. Prajitura cu foi cu nuca si crema de biscuiti reteta simpla si delicioasa.
Pentru foi se amesteca toate ingredientele si se fac 2 foi. Se intind cu mana, nu cu sucitoarea si se coc pe dosul tavii unse cu ulei. Dimensiunea tavii 30x26 cm.
Pentru crema punem la fiert laptele, zaharul si zaharul vanilat. Cand a inceput sa fierba adaugam grisul, amestecam pana se ingroasa si se lasa la racit. Apoi se adauga in untul sau margarina frecata spuma in prealabil.
Frisca se bate spuma.
Asamblare:o foaie cu nuca, o jumatate din cantitatea de crema, biscuiti inmuiati in cafea, cealalta jumatate de crema, a doua foaie cu nuca, frisca si optional bombonele de ciocolata. Eu am ras ciocolata deasupra.
Prajitura cu foi cu nuca si crema de biscuiti este gata si, inainte de servire, o lasam la rece cateva ore. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii