Prajitura cu foi cu nuca si crema de biscuiti

Reteta de prajitura cu foi cu nuca si crema de biscuiti. Prajitura cu foi cu nuca si crema de biscuiti reteta simpla si delicioasa.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu foi cu nuca si  crema de biscuiti

Ingrediente

  • Foi:
  • 9linguri zahar
  • 2 oua intregi
  • 2 linguri miere de albine
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu dizolvat in putina zeama de lamaie
  • 9 linguri nuca macinata
  • faina cat cuprinde (300-350gr)
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri de gris
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 g unt sau margarina
  • 100 ml frisca
  • 1 pachet de biscuiti
  • 200 ml cafea pentru insiropat biscuitii
  • 200 gr zahar

Mod de preparare

Pentru foi se amesteca toate ingredientele si se fac 2 foi. Se intind cu mana, nu cu sucitoarea si se coc pe dosul tavii unse cu ulei. Dimensiunea tavii 30x26 cm.

Pentru crema punem la fiert laptele, zaharul si zaharul vanilat. Cand a inceput sa fierba adaugam grisul, amestecam pana se ingroasa si se lasa la racit. Apoi se adauga in untul sau margarina frecata spuma in prealabil.

Frisca se bate spuma.

Asamblare:o foaie cu nuca, o jumatate din cantitatea de crema, biscuiti inmuiati in cafea, cealalta jumatate de crema, a doua foaie cu nuca, frisca si optional bombonele de ciocolata. Eu am ras ciocolata deasupra.

Prajitura cu foi cu nuca si crema de biscuiti este gata si, inainte de servire, o lasam la rece cateva ore. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Incearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Friptura de porc cu legume la cuptor

Friptura de porc cu legume la cuptor

Reteta de friptura de porc cu legume la cuptor. Friptura de porc la cuptor reteta simpla si usor de facut. Reteta de pulpa de...

Friptura de porc cu legume la cuptor
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise