Reteta de prajitura cu foi cu nuca si crema de biscuiti. Prajitura cu foi cu nuca si crema de biscuiti reteta simpla si delicioasa.
Pentru foi se amesteca toate ingredientele si se fac 2 foi. Se intind cu mana, nu cu sucitoarea si se coc pe dosul tavii unse cu ulei. Dimensiunea tavii 30x26 cm.
Pentru crema punem la fiert laptele, zaharul si zaharul vanilat. Cand a inceput sa fierba adaugam grisul, amestecam pana se ingroasa si se lasa la racit. Apoi se adauga in untul sau margarina frecata spuma in prealabil.
Frisca se bate spuma.
Asamblare:o foaie cu nuca, o jumatate din cantitatea de crema, biscuiti inmuiati in cafea, cealalta jumatate de crema, a doua foaie cu nuca, frisca si optional bombonele de ciocolata. Eu am ras ciocolata deasupra.
Prajitura cu foi cu nuca si crema de biscuiti este gata si, inainte de servire, o lasam la rece cateva ore. Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii