autor:

Sidy

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu foi din zahar caramel

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 decembrie 2010

Ingrediente
Foi, 500 g faina, 2 galbenusuri, 400 g zahar, 200 ml lapte, 200 ml ulei, 1 praf de copt, Crema, 150 g zahar, 100 g zahar praf, 3 galbenusuri, 4 plicuri zahat vanilat, 250 g margarina Unirea, 200 ml lapte, 150 g faina, Glazura, 2 albusuri, 120 g zahar praf, Zeama de la 1/2 lamaie, 2 pliculete ness

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

15 voturi

Mod de preparare

Se caramelizeaza 200 g zahar cu o lingurita cu apa, avand grija sa nu se arda zaharul ca v-a prinde un gust amarui.Stingem zaharul caramelizat cu 200 ml lapte si lasam sa fiarba pe foc mic pina se topeste tot zaharul. Lasam sa se raceasca bine de tot.
Intre timp facem foile.Galbenusurile le amestecam cu restul de 200 g zahar bine de tot , adaugam apoi in ploaie uleiul, ca la maioneza pina il incorporam bine dam mixerul la viteza maxima.Adaugam zaharul caramelizat racit si praful de copt. Le omogenizam bine si adaugam faina.Vom obtine un aluat destul de moale pe care il vom intinde cu lingura in tava, impartindu-l in 3.Tava o ungem cu margarina si punem foaie de copt apoi intindem pe rand cele 3 foi pe care le coacem separat aproximativ 15-20 de minute pina prind o culoare aramie deschis deasupra.
Dupa ce s-au copt lasam foile sa se raceasca.
Preparam crema : galbenusurile cu zaharul tos, doua plicuri cu zahar vanilat si faina le fierbem intr-o oala cu pereti dubli( eu am fiert crema in oala de lapte).Se fierbe pina se ingroasa crema apoi se lasa sa se raceasca de tot.
Se mixeaza apoi crema cu margarina , celelalte doua plicuri de zahar vanilat si zaharul praf.
Se aseaza pe un platou o foaie, se adauga 1/2 din crema, alta foaie, cealalta 1/2 crema si ultima foaie peste care facem urmatoarea glazura:
albusurile le batem bine de tot spuma , adaugam zaharul praf si zeama de lamaie, mixam bine de tot din nou pina se intareste iar.
3/4 din glazura o intindem pe prajitura iar partea ramasa o amestecam cu pliculetele cu nes , o turnam peste glazura alba si cu ajutorul unei furculite o marmoram.
Lasam prajitura la rece pentru cateva ore , apoi o putem portiona.
Pofta mare !
Daca nu doriti sa iasa foile atat de groase , nu adaugati praful de copt si veti avea niste foi subtiri de 2-3 mm.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi din zahar caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Cartofii spalati si fierti in coaja se dau pe razatoarea mica, se lasa sa se raceasca, se amesteca

21 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Cosulete cu inghetata, ciocolata si capsuni

Cosulete cu inghetata, ciocolata si capsuni

Se preincalzeste cuptorul. Se amesteca toate ingredientele pana la omogenizare ( eu le-am pus in

11 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Magdalena , 13 aprilie 2016

    Am facut si eu prajituri, dar aluatul mi-a iesit tare nu moale cum ati scris in reteta, nu este mult 500 gr de faina? Va rog sa mi scrieti reteta corect Multumesc!

  • Fara foto

    Magdalena , 13 aprilie 2016

    Eu am facut prajituri dar cred Ca 500 gr faina este cam multa puteti Sa Mi scrieti reteta corect

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2015

    Tava este de 37 x 25 cm Daca vreti puteti sa faceti glazura pe aburi sau sa dati 10 minute, tava la cuptorul fierbinte.

    • Fara foto

      Sidonia Toncean , 09 ianuarie 2015

      Tava este de 37 x 25 cm Daca vreti puteti sa faceti glazura pe aburi sau sa dati 10 minute, tava la cuptorul fiirtbinte.

    • Fara foto

      Anca Popescu , 07 ianuarie 2015

      Va rugam scrieti dimensiunea tavi !!!!!!! Glazura de albusuri ar fi mai bine facuta pe aburi ,cruda e c-am periculoasa .

    • Fara foto

      Clau Dia , 08 noiembrie 2014

      super buna

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 21 iunie 2011

      Arata SUPER ! Cred ca "generalul" a papat tot...

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2011

      ce buna!!!!!!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 30 decembrie 2010

      Foarte fina si de efect!***** Si eu ma inscriu la o bucata!!!!!!!!!!!!!

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2010

      Bune foi astea! În ultima vreme nu mai am chef să fac foi! Poate îmi dai tu o bucăţică. La multi ani!

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2010

      Bune si delicioase!*****

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2010

      Waw ! ce prajitura buna ai facut ! as vrea sa pap si eu o bucatica...dar sigur nu mai ai... La multi ani ! 2011 sa va aduca sanatate si multa fericire! ca restul...vin de la sine, hi,hi,hi. Pupici cu drag.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

15 voturi

Ingrediente

  • Foi
  • 500 g faina
  • 2 galbenusuri
  • 400 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • Crema
  • 150 g zahar
  • 100 g zahar praf
  • 3 galbenusuri
  • 4 plicuri zahat vanilat
  • 250 g margarina Unirea
  • 200 ml lapte
  • 150 g faina
  • Glazura
  • 2 albusuri
  • 120 g zahar praf
  • Zeama de la 1/2 lamaie
  • 2 pliculete ness

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Magdalena

Am facut si eu prajituri, dar aluatul mi-a iesit tare nu moale cum ati scris in reteta, nu este mult 500 gr de faina? Va rog sa mi scrieti reteta corect Multumesc!

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec in doua culori Chec in doua culori

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte crocante cu cirese si visine