Incearca reteta de prajitura cu foi fragede si gem, un desert clasic, usor de preparat si extrem de gustos. Ideal pentru orice ocazie, cu foi fragede, delicioase si umplutura generoasa de gem aromat.
Preincalzeste cuptorul la 180°C.
Amesteca untul cu zaharul pudra pana devine o compozitie cremoasa. Adauga ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Adauga zaharul vanilat.
Amesteca faina cu praful de copt si incorporeaza-le treptat in compozitia de unt si oua, alternand cu laptele, pana obtii un aluat omogen, moale si nelipicios.
Imparte aluatul in 3 parti egale.
Intinde fiecare parte de aluat intr-o foaie de dimensiunea 30x30 cm pe hartie de copt.
Coacerea foilor: Coace fiecare foaie separat, timp de 10-12 minute, pana cand marginile devin usor aurii, dar nu trebuie sa fie prea rumenite. Lasa foile sa se raceasca complet.
Asamblarea prajiturii:
Asaza prima foaie pe un platou si intinde jumatate din cantitatea de gem de zmeura uniform.
Pune a doua foaie deasupra si intinde restul de gem de zmeura.
Pune ultima foaie deasupra si apasa usor.
Pentru a ajuta foile sa se lipeasca bine si sa devina mai fragede, pune un obiect plat si greu deasupra prajiturii (cum ar fi o carte) si las-o sa stea cateva ore sau peste noapte.
Presara zahar pudra deasupra prajiturii si taie-o in patrate sau romburi.
Incearca si prajitura cu foi si crema de lamaie. prajitura cu foi si crema de caramel sau prajitura cu foi si gem de prune. Pofta buna!
Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasaIncearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii