Prajitura cu foi fragede si gem. Reteta simpla si delicioasa

Incearca reteta de prajitura cu foi fragede si gem, un desert clasic, usor de preparat si extrem de gustos. Ideal pentru orice ocazie, cu foi fragede, delicioase si umplutura generoasa de gem aromat.

Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu foi fragede si gem. Reteta simpla si delicioasa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru foi:
  • 600 g faina
  • 200 g unt (la temperatura camerei)
  • 150 g zahar pudra
  • 2 oua
  • 1 plic de praf de copt (10 g)
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 150 ml lapte
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 600 g gem de zmeura

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 180°C.

Amesteca untul cu zaharul pudra pana devine o compozitie cremoasa. Adauga ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Adauga zaharul vanilat.

Amesteca faina cu praful de copt si incorporeaza-le treptat in compozitia de unt si oua, alternand cu laptele, pana obtii un aluat omogen, moale si nelipicios.

Imparte aluatul in 3 parti egale.

Intinde fiecare parte de aluat intr-o foaie de dimensiunea 30x30 cm pe hartie de copt.

Coacerea foilor: Coace fiecare foaie separat, timp de 10-12 minute, pana cand marginile devin usor aurii, dar nu trebuie sa fie prea rumenite. Lasa foile sa se raceasca complet.

Asamblarea prajiturii:
Asaza prima foaie pe un platou si intinde jumatate din cantitatea de gem de zmeura uniform.

Pune a doua foaie deasupra si intinde restul de gem de zmeura.

Pune ultima foaie deasupra si apasa usor.
Pentru a ajuta foile sa se lipeasca bine si sa devina mai fragede, pune un obiect plat si greu deasupra prajiturii (cum ar fi o carte) si las-o sa stea cateva ore sau peste noapte.

Presara zahar pudra deasupra prajiturii si taie-o in patrate sau romburi.

Incearca si prajitura cu foi si crema de lamaie. prajitura cu foi si crema de caramel sau prajitura cu foi si gem de prune. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise