Prajitura cu gem de caise si crema caramel

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ou
  • praf de sare
  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 1 lingura amoniac
  • 1 lingura otet
  • faina cata cuprinde
  • 2 linguri unt pentru tava
  • Ingrediente pentru umplutura;
  • 200g gem caise sau orice fel de gem/dulceata
  • 250 g zahar
  • 3 linguri faina
  • 200 g lapte
  • 100 g unt.
  • Ingrediente pentru glazura;
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri apa
  • 50g margarina

Mod de preparare

PENTRU FOI;

Bati bine oul cu sare si laptele;incorporez apoi treptat zafarul si uleiul,pui faina in ploaie si amoniacul stins cu otet si framantati un aluat potrivit de tare,din care intinzi trei foi,pe care le coci pe dosul tavi,uns cu margarina si presarat cu faina(poti folosi si hartie pentru copt)

PENTRU UMPLUTURA;

Caramelizezi 150 g zahar la foc mic;adaugi faina,restul de zahar si laptele si lasi compozitia sa fiarba pana capata consistenta;incorporezi apoi margarina si lasi sa se raceasca.

PENTRU GLAZURA;

Dai intr-un clocot apa,zaharul si cacao,apoi adaugi margarina si lasi sa fiarba pana se ingroasa.

Peste prima foaie intinzi un strat de gem de caise;suprapui a doua foaie,pui crema,acoperi cu ultima foaie peste care torni glazura iar deasupra presari nuci glasate in zahar caramelizat,apoi macinate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise