autor:

ANCA

» » Prajituri

Prajitura cu gem de caise si crema caramel

Autor: ANCA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ANCA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 mai 2010

Ingrediente
1 ou, praf de sare, 10 linguri lapte, 10 linguri ulei, 10 linguri zahar, 1 lingura amoniac, 1 lingura otet, faina cata cuprinde, 2 linguri unt pentru tava, Ingrediente pentru umplutura, 200g gem caise sau orice fel de gem/dulceata, 250 g zahar, 3 linguri faina, 200 g lapte, 100 g unt., Ingrediente pentru glazura, 3 linguri zahar, 2 linguri cacao, 3 linguri apa, 50g margarina

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

0 voturi

Mod de preparare

PENTRU FOI;
Bati bine oul cu sare si laptele;incorporez apoi treptat zafarul si uleiul,pui faina in ploaie si amoniacul stins cu otet si framantati un aluat potrivit de tare,din care intinzi trei foi,pe care le coci pe dosul tavi,uns cu margarina si presarat cu faina(poti folosi si hartie pentru copt)
PENTRU UMPLUTURA;
Caramelizezi 150 g zahar la foc mic;adaugi faina,restul de zahar si laptele si lasi compozitia sa fiarba pana capata consistenta;incorporezi apoi margarina si lasi sa se raceasca.
PENTRU GLAZURA;
Dai intr-un clocot apa,zaharul si cacao,apoi adaugi margarina si lasi sa fiarba pana se ingroasa.
Peste prima foaie intinzi un strat de gem de caise;suprapui a doua foaie,pui crema,acoperi cu ultima foaie peste care torni glazura iar deasupra presari nuci glasate in zahar caramelizat,apoi macinate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem de caise si crema caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Labute de ursuleti - fursecuri cu nuca

Labute de ursuleti - fursecuri cu nuca

Se incalzeste putin margarina cu laptele. Se lasa sa se topeasca si apoi racim putin. Facem un

4 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Tarta cu crema de limeta

Tarta cu crema de limeta

Biscuitii, pudra de cacao, untul si fulgii de ciocolata se pun in vasul unui robot si se mixeaza

1 vot    4 comentarii
20 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    Cred ca este tare buna reteta....am sa o testez si am sa-i pun poza ca sa se poata vedea ce iese....

Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 ou
  • praf de sare
  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 1 lingura amoniac
  • 1 lingura otet
  • faina cata cuprinde
  • 2 linguri unt pentru tava
  • Ingrediente pentru umplutura
  • 200g gem caise sau orice fel de gem/dulceata
  • 250 g zahar
  • 3 linguri faina
  • 200 g lapte
  • 100 g unt.
  • Ingrediente pentru glazura
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri apa
  • 50g margarina

Raporteaza reteta

Retete
de ANCA
Mancare de mazare cu tocana de legume

Mancare de mazare cu tocana de legume

Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei apoi se adauga mazarea. (daca e proaspata se fierbe) Cand

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tort cu mere

Tort cu mere

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca cu zaharul si un praf sare.

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
Ciorba de pastai cu cartofi

Ciorba de pastai cu cartofi

Se curata morcovul si patrunjelul si se taie cubulete. Se pun la fiert alaturi de afumatura. Cartofii

0 voturi    0 comentarii
2h
Supe de carne
Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

Cred ca este tare buna reteta....am sa o testez si am sa-i pun poza ca sa se poata vedea ce iese....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu cereale, miere si scortisoara Prajitura cu cereale, miere si scortisoara

O prajitura delicioasa care a umplut bucataria cu un soi de parfum de toamna amestecat cu aroma de turta dulce. Contine cereale, miere,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Gogosi asortate