autor:

ANCA

» » Prajituri

Prajitura cu gem de caise si crema caramel

Autor: ANCA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ANCA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 mai 2010

Ingrediente
1 ou, praf de sare, 10 linguri lapte, 10 linguri ulei, 10 linguri zahar, 1 lingura amoniac, 1 lingura otet, faina cata cuprinde, 2 linguri unt pentru tava, Ingrediente pentru umplutura, 200g gem caise sau orice fel de gem/dulceata, 250 g zahar, 3 linguri faina, 200 g lapte, 100 g unt., Ingrediente pentru glazura, 3 linguri zahar, 2 linguri cacao, 3 linguri apa, 50g margarina

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

0 voturi

Mod de preparare

PENTRU FOI;
Bati bine oul cu sare si laptele;incorporez apoi treptat zafarul si uleiul,pui faina in ploaie si amoniacul stins cu otet si framantati un aluat potrivit de tare,din care intinzi trei foi,pe care le coci pe dosul tavi,uns cu margarina si presarat cu faina(poti folosi si hartie pentru copt)
PENTRU UMPLUTURA;
Caramelizezi 150 g zahar la foc mic;adaugi faina,restul de zahar si laptele si lasi compozitia sa fiarba pana capata consistenta;incorporezi apoi margarina si lasi sa se raceasca.
PENTRU GLAZURA;
Dai intr-un clocot apa,zaharul si cacao,apoi adaugi margarina si lasi sa fiarba pana se ingroasa.
Peste prima foaie intinzi un strat de gem de caise;suprapui a doua foaie,pui crema,acoperi cu ultima foaie peste care torni glazura iar deasupra presari nuci glasate in zahar caramelizat,apoi macinate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem de caise si crema caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

  • 1 comentariu

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    Cred ca este tare buna reteta....am sa o testez si am sa-i pun poza ca sa se poata vedea ce iese....

Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 ou
  • praf de sare
  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 1 lingura amoniac
  • 1 lingura otet
  • faina cata cuprinde
  • 2 linguri unt pentru tava
  • Ingrediente pentru umplutura
  • 200g gem caise sau orice fel de gem/dulceata
  • 250 g zahar
  • 3 linguri faina
  • 200 g lapte
  • 100 g unt.
  • Ingrediente pentru glazura
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri apa
  • 50g margarina

Raporteaza reteta

Retete
de ANCA
Mancare de mazare cu tocana de legume

Mancare de mazare cu tocana de legume

Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei apoi se adauga mazarea. (daca e proaspata se fierbe) Cand

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tort cu mere

Tort cu mere

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca cu zaharul si un praf sare.

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
Ciorba de pastai cu cartofi

Ciorba de pastai cu cartofi

Se curata morcovul si patrunjelul si se taie cubulete. Se pun la fiert alaturi de afumatura. Cartofii

2 voturi    0 comentarii
2h
Supe de carne
Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

Cred ca este tare buna reteta....am sa o testez si am sa-i pun poza ca sa se poata vedea ce iese....

Retete

din Prajituri

Prajitura cu blat de ciocolata si mousse de cafea Prajitura cu blat de ciocolata si mousse de cafea

Pentru blat: Intr-un bol punem untul si ciocolata taiate marunt si le topim la microunde sau le punem intr-un ibric si le topim la

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Biscuiti cofeinizati Biscuiti cofeinizati

Se amestecă untul cu zahărul, gălbenușul de ou până se omogenizează, apoi se adaugă amidonul, praful de copt și făină,

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Briose de cacao cu nuca de cocos