autor:

ANCA

» » Prajituri

Prajitura cu gem de caise si crema caramel

Autor: ANCA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ANCA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 mai 2010

Ingrediente
1 ou, praf de sare, 10 linguri lapte, 10 linguri ulei, 10 linguri zahar, 1 lingura amoniac, 1 lingura otet, faina cata cuprinde, 2 linguri unt pentru tava, Ingrediente pentru umplutura, 200g gem caise sau orice fel de gem/dulceata, 250 g zahar, 3 linguri faina, 200 g lapte, 100 g unt., Ingrediente pentru glazura, 3 linguri zahar, 2 linguri cacao, 3 linguri apa, 50g margarina

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

0 voturi

Mod de preparare

PENTRU FOI;
Bati bine oul cu sare si laptele;incorporez apoi treptat zafarul si uleiul,pui faina in ploaie si amoniacul stins cu otet si framantati un aluat potrivit de tare,din care intinzi trei foi,pe care le coci pe dosul tavi,uns cu margarina si presarat cu faina(poti folosi si hartie pentru copt)
PENTRU UMPLUTURA;
Caramelizezi 150 g zahar la foc mic;adaugi faina,restul de zahar si laptele si lasi compozitia sa fiarba pana capata consistenta;incorporezi apoi margarina si lasi sa se raceasca.
PENTRU GLAZURA;
Dai intr-un clocot apa,zaharul si cacao,apoi adaugi margarina si lasi sa fiarba pana se ingroasa.
Peste prima foaie intinzi un strat de gem de caise;suprapui a doua foaie,pui crema,acoperi cu ultima foaie peste care torni glazura iar deasupra presari nuci glasate in zahar caramelizat,apoi macinate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem de caise si crema caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu rabarbura

Prajitura cu rabarbura

Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, adaugam praful de copt si mai batem 1 minut. Din

13 voturi    18 comentarii
40 min
Prajituri
Semiluna

Semiluna

Se incalzeste cuptorul la 160 gr C. Se unge cu unt o tava cu dimensiuni de 30/ 22 cm si se tapeteaza

5 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    Cred ca este tare buna reteta....am sa o testez si am sa-i pun poza ca sa se poata vedea ce iese....

Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 ou
  • praf de sare
  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 1 lingura amoniac
  • 1 lingura otet
  • faina cata cuprinde
  • 2 linguri unt pentru tava
  • Ingrediente pentru umplutura
  • 200g gem caise sau orice fel de gem/dulceata
  • 250 g zahar
  • 3 linguri faina
  • 200 g lapte
  • 100 g unt.
  • Ingrediente pentru glazura
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri apa
  • 50g margarina

Raporteaza reteta

Retete
de ANCA
Mancare de mazare cu tocana de legume

Mancare de mazare cu tocana de legume

Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei apoi se adauga mazarea. (daca e proaspata se fierbe) Cand

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tort cu mere

Tort cu mere

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca cu zaharul si un praf sare.

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
Ciorba de pastai cu cartofi

Ciorba de pastai cu cartofi

Se curata morcovul si patrunjelul si se taie cubulete. Se pun la fiert alaturi de afumatura. Cartofii

0 voturi    0 comentarii
2h
Supe de carne
Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

Cred ca este tare buna reteta....am sa o testez si am sa-i pun poza ca sa se poata vedea ce iese....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Biscuiti indragostiti Biscuiti indragostiti

Se pun intr-un vas untul la temperatura camerei, oul, zaharul, amestec de aur, esenta si se amesteca pana la topirea completa a zaharului,

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Se spala bine arpacasul si se pune la fiert la foc potrivit. Se amesteca cu o lingura de lemn pentru a nu se prinde.

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu visine