Separam ouale, albusurile le batem bine cu sarea, zaharul si zaharul vanilat pana se topesc, pe urma adaugam pe rand galbenusurile, amestecand continuu; la fel procedam si cu uleiul, punem lingura cu lingura si mixam bine.
In compozitia rezultata mai adaugam si iaurtul si esenta de vanilie, mai mixam putin si la sfarsit adaugam faina amestecata cu bicarbonatul, omogenizam si transferam compozitia intr-o tava, eu am pus intr-o tava rotunda de 24 cm, pe care am tapetat-o pe fund cu hartie de copt, iar pe pargini am uns-o cu ulei. Deasupra asezam sferturi din caise pe toata suprafata tavii, apoi dam tava la cuptor pentru cca.40 minute sau facem testul cu scobitoarea.
Cand este gata o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca putin, apoi o pudram cu zahar pudra si se poate servi cu mare pofta! Este foarte, foarte aromata si buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii