1 .Se topeste untul sau margarina si se lasa la racit.Se spala limetele cu apa fierbinte si se usuca.Coaja unei limette se rade si se pune intr-o farfurioara la indemana.Se stoarce obtinandu-se sucul.
2. Pentru aluat se amesteca faina cu praful de copt si continutul plicului de pudding,se cern intr-un castron si se amesteca cu zaharul,zaharul vanilat,romul,ouale,coaja rasa si sucul de limete si se adauga untul sau margarina topita.Se omogenizeaza,se intinde pe o tava (30x40 cm,unsa) si se baga la cuptor.
Cuptor electric: cca 180 gr.C (preincalzit);
Cuptor cu aer fierbinte: cca 160 gr.C (preincalzit);
Cuptor cu gaz: trepta 2-3 (preincalzit);
Timp coacere: 25-30 minute.
3.Tava se aseaza pe un grilaj si prajitura se lasa la racit.
4.Pentru glazura,se spala limetele cu apa fierbinte si se usuca.Se rad cojile.Se stoarce sucul de limette si se amesteca cu zaharul pudra,pana devine un sirop gros.Se adauga coaja rasa de limette,se unge prajitura in mod egal cu acest sirop si se lasa sa se intareasca.
Sugestie: In loc de limete se pot folosi lamai.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii