prajitura cu mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 2 cani faina
  • 2 cani zahar
  • 1 pachet de margarina
  • 1 cana nuci pisate
  • 2 lingurite scortisoara
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 cana smantana
  • 1 pliculet esenta de vanilie
  • 1 ou
  • 4-5 mere taiate bucatele

Mod de preparare

Preparare:

Faina, zaharul si margarina se combina pana devin un amestec faramicios. Se adauga si nucile. Intr-o tava nu foarte mare , unsa cu unt, intindeti aproape 3 cani din amestecul facut pana acum. In compozitia ramasa incorporati scortisoara, bicarbonatul, sarea, smantana, vanilia, oul si amestecati bine. Adaugati si merele, dupa care intindeti amestecul in tava.

Reteta se pune ca sa se coace timp de 35-40 de min; daca aveti aragaz normal, bagati tava in cuptorul bine incalzit inainte si scoate-ti-o cand a facut o crusta aurie (faceti si testul cu chibritul, pentru a fi sigure ca placinta este bine facuta si in interior).

Se serveste, dupa gust, calda sau rece, cu frisca sau inghetata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise