autor:

Sidy

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu mere nuca si crema de vanilie

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 noiembrie 2014

Ingrediente
- pentru aluat, 200 g unt, 1 ou, 2 linguri zahar, 3 linguri ulei, 200 ml lapte, 650 g faina, coaja de la o lamaie, 1 praf de copt sare, , - pentru umplutura, 1 kg mere, 2 linguri zahar, 1 lingurita scortisoara, 2 plicuri zahar vanilat, 4 linguri gris, , -pentru uns aluatul, 50 g unt, 150 g nuca faramitata si prajita, 100 ml sirop de artar( miere), 1 lingurita scortisoara, , -pentru crema de vanilie, 3 galbenusuri, 3 linguri zahar, 500 ml lapte, 5 linguri amidon, 30 g unt, esenta vanilie, sare, , - pentru uns, 1 galbenus, 1 lingura lapte

Dificultate: Medie Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Aluatul - Untul tinut la temperatura camerei, impreuna cu zaharul si sarea se mixeaza bine spuma,pina se topeste zaharul.

Adaugam oul, uleiul putin cate putin, la fel si laptele si mixam.Adaugam si coaja de lamaie.

Faina o cernem si o amestecam cu praful de copt, apoi o adaugam lingura cu lingura la cealalta compozitie.

Framantam putin sa se omogenizeze toate ingredientele, acoperim aluatul si il lasam sa se odihneasca la temperatura bucatariei , pina preparam noi celelalte componente.

Facem umplutura : curatam merele si le dam pe razatoarea mare, le punem pe foc impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si scortisoara pina lasa putina zeama.

Lasam sa se raceasca , apoi adaugam grisul si amestecam.

Nuca prajita o amestecam cu scortisoara.

Preparam crema de vanilie - mixam galbenusurile cu zaharul si putina sare pina se albesc si adaugam laptele caldut amestecat cu amidonul . Punem totul pe foc mic , amestecand continuu pina se ingroasa.

Luam crema de pe foc, adaugam esenta de vanilie si untul, amesteca, si lasam sa se raceasca, acoperit , sa nu faca crusta.

Aluatul il impartim in doua parti: una mai mica si una mai mare.

Din cea mica facem o parte rotunda ,cat fundul unei forme de tort detasabil ( 26 cm) iar cealalta o intindem in lung , subtire de 2-3 mm , pe care presaram nuca prajita amestecata cu scortisoara si turnam cu sticla sirop de artar sau miere daca nu aveti sirop.

Apoi rulam aluatul si il taiem felii de cate un deget de groase.

Pe fundul formei detasabile punem o foaie de hartie de copt unsa cu putin unt, care va opri sa curga din zeama lasata de mere sau miere.

Asezam foaia mica rotunda si pe peretii laterali asezam cate o felie din ruloul cu nuca, cum se vede in imagine.

Turnam 1/2 din umplutura de mere, peste ea crema de vanilie din care lasam deoparte putina pentru ornat, apoi turnam cealalta 1/2 de umplutura de mere .

Deasupra asezam rulourile ramase, culcate de data aceasta.

In cuptorul incalzit in prealabil la 180 de grade, asezam prajitura pentru aproximativ 40 de minute .

Dupa 25 de minute , scoatem prajitura si o ungem cu galbenusul amestecat cu laptele, o dam iar la cuptor.

Dupa ce e coapta, o lasam sa se raceasca de tot in forma, apoi o ornam cu crema ramasa si o putem portiona.

Nu se incerca daca e coapta, cu scobitoarea , pentru ca nu are aluat in mijloc.

Va garantez ca este un deliciu !

Nu ma credeti ?

Incercati-o.....

Pofta mare sa aveti !



http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/11/prajitura-cu-mere-nuca-si-crema-de.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere nuca si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura yami-yami

Prajitura yami-yami

Pandispan: 5 oua (albus, galbenus) se freaca albusurile cu 8 linguri de zahar si o lingura de apa.

84 voturi    25 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Cheesecake cu ciocolata si cafea

Cheesecake cu ciocolata si cafea

Pentru umplutura, punem toate ingredientele in blender si le mixam pana se formeaza o pasta omogena. Batem

38 voturi    26 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sidonia Toncean , 05 decembrie 2014

    Multumesc ! Si mie imi place foarte mult, mai ales ca are crema de vanilie....

  • Fara foto

    Iordanescu Mircea , 04 decembrie 2014

    Cred ca este o prajitura excelenta mai ales ca are si crema de vanilie. Felicitari!

  • Fara foto

    Maria Rastau , 10 noiembrie 2014

    o sa incerc si eu......?

Dificultate

Medie

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • - pentru aluat
  • 200 g unt
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 200 ml lapte
  • 650 g faina
  • coaja de la o lamaie
  • 1 praf de copt sare
  • - pentru umplutura
  • 1 kg mere
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 linguri gris
  • -pentru uns aluatul
  • 50 g unt
  • 150 g nuca faramitata si prajita
  • 100 ml sirop de artar( miere)
  • 1 lingurita scortisoara
  • -pentru crema de vanilie
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri amidon
  • 30 g unt
  • esenta vanilie
  • sare
  • - pentru uns
  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu morcovi Briose cu morcovi

Pentru a ne fi mai usor, pregatim trei amestecuri in vase diferite. 1. Morcovii + alunele + stafidele hidratate 2. Faina + praful

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Zbrownies