Pregatim o tava de 20x35 cm pe care punem hartie cerata si pornim cuptorul la 180 grade sa se incalzeasca.
Intr-un castron spargem ouale si le batem impreuna cu putina sare si zaharul pana se topeste zaharul si isi schimba culoarea spuma, devine mai alba .
Adaugam rand pe rand restul ingredientelor : nuca macinata,5 linguri faina , 3 linguri amidon , apa , scortisoara , ghimbirul , morcovul , coaja de lamaie,praful de copt si bicarbonatul , amestecand dupa fiecare.
Omogenizam bine de tot .
Turnam compozitia in tava si nivelam .
Deasupra presaram uniform o mana de nuca taiata grosier .
Ciresele le scurgem de suc si deasupra lor punem o lingura de faina . Le scuturam putin si le asezam uniform in compozitia din tava .
Cel mai simplu este sa folosit un strecurator mai mare .
Dam tava la cuptorul preincalzit, dupa cum spuneam la 180 grade si lasam sa se coaca 25-30 minute. Faceti testul cu scobitoarea inainte de a opri focul .
Scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca .
Noi am servit cu inghetata .
Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.
Sarmale cu varza dulce in vas de lutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii