Prajitura cu nes,bezea si caise trase in ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu nes,bezea si caise trase in ciocolata

Ingrediente

  • blat;5 galbenusuri,un praf de sare ,o cana de zahar,200 ml lapte,200 g unt moale la temperatura camerei,2 cani de faina,un praf de copt,2 linguri de nes ,esents de romkdecofeinizat
  • bezea ;5 albusuri ,un praf de sare 10 linguri de zahar
  • decor;jumatati de caise din compot(sau caise coapte)\ ,potrivit de mari,50 g ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu un praf de sare,cu untul,zaharul,laptele turnat cate putin,nesul,esenta si la urma faina amestecata cu un praf de copt.Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt ,se toarna compozitia si se da la copt 5 minute la foc iute si inca 15 minute la foc potrivit

Intre timp pregatim bezeaua mixand bine albusurile cu un praf de sare si cu zaharul turnat treptat pana ce obtinem o bezea tare.

Caisele din compot se scurg bine intr-o sita iar daca sunt fructe proaspete,se baga 2-3 minute in apa clocotita apoi se curata de pielita si se trec prin ciocolata topita la bain marin.Se dau la rece cateva minute,sa se intareasca ciocolata

Se scoate blatul din cuptor,se traseazaa cu lama unui cutit niste patrate si apoi in fiecare se face cu posul cate un cuib din bezea.Se mai da la cuptor inca 2 minute,la foc mic pana se rumeneste un pic bezeaua.Se scoate si se taie in patrate iar dupa ce s-au racit se pune in fiecare cuib de bezea cate o jumatate de caisa din compot,scurse bine apoi trase in ciocolata.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise