autor:

anuta

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu perle de tapioca fierte in sirop de rodie

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 octombrie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 octombrie 2018

Ingrediente
blat:, 3 oua,, 75 g zahar,, 50 g faina,, 15 ml ulei,, un praf de sare,, vanilie, Umplutura, sucul de la 2-3 rodii mari,, 250 g zahar,, 6 linguri de perle e tapioca., jeleul, 200 ml sirop de rodie,, un plic de tort-jelle

Dificultate: Medie Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Se prepara blatul mixand bine albusurile de ou cu un praf de sare, apoi cu zaharul, se incorporeaza si galbenusurile frecate un pic cu uleiul si la urma faina turnata in ploaie. Se toarna in forma circulara cu inel detasabil si se da la copt pana se rumeneste usor, cca. 20 minute.

Se scoate blatul din forma si se lasa sa se raceasca bine, apoi se taie pe orizontal in 3 discuri cat mai egale.

Se curata si se scot fructele de rodie (fara pielita alba), apoi se dau bine la blender si se strecoara printr-o sita foarte deasa. Sucul obtinut se fierbe cu cana de zahar (250 g) pana se leaga un pic.

Perlele de tapioca se acopera cu sirop de rodie si se lasa cateva minute sa il absoarba atat cat ele se inmoaie. Punem la fiert cca 150 ml sirop de rodie si cand clocoteste, adaugam perlele de tapioca deja inmuiate. Lasam 5 minute sa fiarba domol, apoi dam totul la o parte si asteptam sa se raceasca bine si perlele sa aboarba tot siropul.

Asezam un disc in forma in care am copt blatul, apoi turnam jumatate din cantitatea de tapioca fiarta in suc de rodie, venim deasupra cu cel de al 2 lea disc, presam usor cu mana, turnam restul de tapioca si acoperim cu al 3 lea disc, presand usor cu mana, pana se asaza perfect. Deasupra presaram o mana de fructe de rodie si peste ele turnam fierbinte, jeleul obtinut prin fierberea restului de sirop ramas cu tort-jelle-ul desfacut cu un pic de apa si turnat in momentul cand siropul de rodie fierbe, amestecam in continuu pana da in 2 clocote si turnam deasupra prajiturii peste rodie. Se da la rece o ora, apoi se poate servi. Este un desert delicios, racoros si plin de culoare.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu perle de tapioca fierte in sirop de rodie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu prune caramelizate si visine

Prajitura cu prune caramelizate si visine

Prunele si visinele se spala bine si se curata de samburi. Tapetam tava cu hartie de copt si unt,

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Amandina

Amandina

Am batut ouale separat.Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare si galbenusurile cu zaharul

13 voturi    3 comentarii
1h 45 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • blat:
  • 3 oua,
  • 75 g zahar,
  • 50 g faina,
  • 15 ml ulei,
  • un praf de sare,
  • vanilie
  • Umplutura
  • sucul de la 2-3 rodii mari,
  • 250 g zahar,
  • 6 linguri de perle e tapioca.
  • jeleul
  • 200 ml sirop de rodie,
  • un plic de tort-jelle

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

3 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

6 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

4 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Tapetăm tava cu hârtie de copt şi tăiem caisele spălate şi şterse în cubuleţe. Pentru blat mixăm ouăle întregi

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu pudra de roscove, mieji de nuca si para Chec cu pudra de roscove, mieji de nuca si para

Un desert de week-end special pentru copii. Am înlocuit cacaua cu pudră de roșcove, pentru că nu conține cofeină și poate

0 voturi    0 comentarii
35 min
Dulciuri diverse
Tort Diplomat