Cum am procedat la blat: albusurile le-am batut bezea cu zaharul. Am adaugat uleiul si laptele treptat. Faina am amestecat-o cu praful de copt si cu cacao. Am adaugat faina peste compozitia de albusuri si am mestecat cu miscari verticale. Am uns tava si am tapat cu hartie de copt. Am pus compozitia si am asezat 10 piscoturi. Am dat la cuptor pentru 30 minute.
Crema Am incalzit laptele cu esenta de vanilie. Galbenusurile le-am mixat cu zaharul pana si-au triplat volumul. am adaugat amidonul si le-am turnat peste lapte. Am pus cratita pe foc mic si am mestecat pana budinca s-a ingrosasit. Am adaugat gelatina preparata dupa instructiuni. Am lasat-o la racit si am amestecat crema cu frisca batuta.
Dupa ce s-a racit blatul, am luat hartia de copt, am incalzit gemul de piersici si l-am turnat peste blat. am uns blatul cu el. Peste am pus crema, am ornat cu ornamente din zahar si am dat la rece pentru 3 ore.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii