autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu prune si mac

Autor: romila irina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: romila irina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 septembrie 2012

Ingrediente
1kg prune, 250g margarina, 200g zahar, 380g faina, 1 plic praf de copt, 1 praf sare, 5 oua, 50g mac, 20g gelatina, 100ml lapte, 200g smantana, 1 plic zahar vanilat, 200 ml frsca lichida, 1lingura ulei pentru tava si un pic de faina

Dificultate: Medie Timp: 4h

0 voturi

Mod de preparare

Se spala prunela,se curata de samburi si se taie sferturi.

Se bate frisca si se pune la frigider.

Se freaca spuma margarina cu zaharul,apoi se adauga treptat sarea,ouale,praful de copt stins in lapte si faina.

Dupa ce se omogenizeaza compozitia se toarna jumatate intr-o tava de 25*35cm,in prealabil unsa cu ulei si tapetata cu faina.in compozitia ramasa pui macul si torni peste compozitia alba. Asezi deasupra 3/4 din prune si introduci prajitura in cuptorul preincalzit,la foc mediu,pentru 30 de minute. Inmoi gelatina in 100 ml apa, iar dupa 10 minute o dizolvi la bain-marie.

Mixezi smantana cu zaharul pudra,restul de prune maruntite si frisca. Torni in fir subtire gelatina calduta si omogenizezi.

Torni crema peste prajitura rece si o lasi inca 3 ore,in frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune si mac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cosulete de ciocolata

Cosulete de ciocolata

Se topeste ciocolata la bain-marie, separat cea alba si cea neagra. Se lasa deoparte se se racoreasca

6 voturi    3 comentarii
30 min
Prajituri
Rochite de ciocolata

Rochite de ciocolata

Aceasta e versiunea mea culinara pentru rochite. Au trei straturi de ciocolata: alba, cu lapte si

3 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

4h

0 voturi

Ingrediente

  • 1kg prune
  • 250g margarina
  • 200g zahar
  • 380g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf sare
  • 5 oua
  • 50g mac
  • 20g gelatina
  • 100ml lapte
  • 200g smantana
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 ml frsca lichida
  • 1lingura ulei pentru tava si un pic de faina

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu cirese