Se spala prunela,se curata de samburi si se taie sferturi.
Se bate frisca si se pune la frigider.
Se freaca spuma margarina cu zaharul,apoi se adauga treptat sarea,ouale,praful de copt stins in lapte si faina.
Dupa ce se omogenizeaza compozitia se toarna jumatate intr-o tava de 25*35cm,in prealabil unsa cu ulei si tapetata cu faina.in compozitia ramasa pui macul si torni peste compozitia alba. Asezi deasupra 3/4 din prune si introduci prajitura in cuptorul preincalzit,la foc mediu,pentru 30 de minute. Inmoi gelatina in 100 ml apa, iar dupa 10 minute o dizolvi la bain-marie.
Mixezi smantana cu zaharul pudra,restul de prune maruntite si frisca. Torni in fir subtire gelatina calduta si omogenizezi.
Torni crema peste prajitura rece si o lasi inca 3 ore,in frigider.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii