autor:

alina

» » Prajituri

Prajitura cu rom si foaie sfaramata

Autor: alina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 ianuarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 ianuarie 2014

Ingrediente
Folile:, , 450-500 g faina, 150 g untura sua 200 g margarina, 3 galbenusuri, 150 g zahar, 1 praf de copt, Crema:, 100 g rom, 1 foaie sfaramata, 2 linguri cacao, 3 linguri zahar, 2 linguri lapte, 200 g unt, 200 g zahar praf, 2 linguri gem de caise, Glazura:, 3 albusuri, 250 g zahar, ciocolata rasa

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

48 voturi

Mod de preparare

Foile: pentru foi amestecam toate ingredientele pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Aluatul obtinut il punem la frigider timp de 1 ora , apoi il impartim in 3 parti egale.

Ungem dosul unei tavi cu ulei , intindem pe rand cele 3 foi si le coacem pe fiecare cate 10-15 minute pana acestea se rumenesc.



Crema:

Una dintre foi o sfaramam cat putem de bine si adaugam zaharul, cacaoa ,romul, laptele, gemul de caise si le amestecam pe toate. Untul il mixam cu zaharul pudra pana obtinem o crema spumoasa si adaugam cate o lingura din crema de unt peste foaia sfaramata.

Cu crema obtinuta umplem cele 2 foi, apoi deasupra punem glazura din albus (pe baia de aburi se bat cele 3 albusuri cu 250 g zahar). La sfarsit peste prajitura se rade ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rom si foaie sfaramata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Furnicuta

Prajitura Furnicuta

Pentru foaia cu nuca mixam albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugam zaharul si mixam pana

9 voturi    2 comentarii
3h
Prajituri
Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

Galbenusurile se bat cu 5 linguri de ulei, albusurile se bat separat cu o cana de zahar. Amesteci

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Chirila_Carmen

    Chirila_Carmen (Bucatar sef):

    e foarte foarte buna, da mai e cunoscuta si sub denumirea Kati , nu e greu de facut, mai putin glazura de albusuri la care trebuie atentie si rabdare. O recomand !

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marius munteanu , 06 iulie 2016

    În zona Podgoriei Aradului e cunoscută sub tot sub numele de Călin

  • Fara foto

    Crina Isabela Gherghel , 19 aprilie 2015

    Prajitura se numeste Gherman Schmith si am facut-o cu ocazia sarbatorilor de iarna. E costisitoare la preparare dar e delicioasa si are ceva calorii (pentru cei interesati sa-si mentina silueta).

  • Fara foto

    Carmen Dumitrel , 05 martie 2015

    si eu o fac dar noi o numim CALIN

    • Fara foto

      Victoria Constantin , 04 martie 2015

      E prajitura KATI ,si e f f buna , am facut o de multe ori

    • Fara foto

      Nicodim Silvia Lidia , 11 februarie 2015

      Este foarte buna. Eu o stiu drept Prajitura Angelica si pun in crema dulceata de visine.

    • Fara foto

      carmen , 05 februarie 2015

      da, de multe ori am facut-o numai ca eu o stiu de prajitura CALIN

    • Fara foto

      Elena Serban , 05 februarie 2015

      Se mai pune 3linguri de smintina in aluatul defoi

    • Fara foto

      Ioana Bucataru , 21 iunie 2014

      Garantez de buna calitate a prajiturii ......

    • Fara foto

      Ioana Bucataru , 30 ianuarie 2014

      am postat pe perete si vreau s-o fac .....

    • Fara foto

      Nicoleta Nico , 30 ianuarie 2014

      Este foarte buna. Eu o stiu drept Prajitura Angelica si pun in crema dulceata de visine.

    • Fara foto

      Calin Mircea , 16 ianuarie 2014

      tare

    • Fara foto

      Crina-liliana Gruia , 08 ianuarie 2014

      Eu o stiu ca si ORDINUL ANA si se pune dulceata de visine.

    • Fara foto

      Maria Teodorescu , 07 ianuarie 2014

      e prajitura kati

    • Fara foto

      Mihaela Kivu , 07 ianuarie 2014

      se face si cu tuica

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

48 voturi

Ingrediente

  • Folile:
  • 450-500 g faina
  • 150 g untura sua 200 g margarina
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 100 g rom
  • 1 foaie sfaramata
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri lapte
  • 200 g unt
  • 200 g zahar praf
  • 2 linguri gem de caise
  • Glazura:
  • 3 albusuri
  • 250 g zahar
  • ciocolata rasa

Raporteaza reteta

Retete
de alina
Pui picant cu legume

Pui picant cu legume

Pieptul de pui il taiem cubulete, ceapa si ardeiul rosu le taiem bucati mari, morcovii le taiem rondele,

5 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Desert cu banane si ciocolata (fara coacere)

Desert cu banane si ciocolata (fara coacere)

Biscutii ii pisam bine, adaugam untul si amestecam pana se uniformizeaza. Amestecul pe care l-am

13 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Prajitura "Ducesa"

Prajitura "Ducesa"

Foile: Intr-un bol amestecam untul moale cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Apoi in

19 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Marius munteanu

În zona Podgoriei Aradului e cunoscută sub tot sub numele de Călin

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu morcovi Briose cu morcovi

Pentru a ne fi mai usor, pregatim trei amestecuri in vase diferite. 1. Morcovii + alunele + stafidele hidratate 2. Faina + praful

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu mousse de coacaze