autor:

alina

» » Prajituri

Prajitura cu rom si foaie sfaramata

Autor: alina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 ianuarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 ianuarie 2014

Ingrediente
Folile:, , 450-500 g faina, 150 g untura sua 200 g margarina, 3 galbenusuri, 150 g zahar, 1 praf de copt, Crema:, 100 g rom, 1 foaie sfaramata, 2 linguri cacao, 3 linguri zahar, 2 linguri lapte, 200 g unt, 200 g zahar praf, 2 linguri gem de caise, Glazura:, 3 albusuri, 250 g zahar, ciocolata rasa

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

69 voturi

Mod de preparare

Foile: pentru foi amestecam toate ingredientele pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Aluatul obtinut il punem la frigider timp de 1 ora , apoi il impartim in 3 parti egale.
Ungem dosul unei tavi cu ulei , intindem pe rand cele 3 foi si le coacem pe fiecare cate 10-15 minute pana acestea se rumenesc.

Crema:
Una dintre foi o sfaramam cat putem de bine si adaugam zaharul, cacaoa ,romul, laptele, gemul de caise si le amestecam pe toate. Untul il mixam cu zaharul pudra pana obtinem o crema spumoasa si adaugam cate o lingura din crema de unt peste foaia sfaramata.
Cu crema obtinuta umplem cele 2 foi, apoi deasupra punem glazura din albus (pe baia de aburi se bat cele 3 albusuri cu 250 g zahar). La sfarsit peste prajitura se rade ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rom si foaie sfaramata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Chirila_Carmen

    Chirila_Carmen (Bucatar sef):

    e foarte foarte buna, da mai e cunoscuta si sub denumirea Kati , nu e greu de facut, mai putin glazura de albusuri la care trebuie atentie si rabdare. O recomand !

  • 14 comentarii

  • Marius munteanu , 06 iulie 2016

    În zona Podgoriei Aradului e cunoscută sub tot sub numele de Călin

  • Crina Isabela Gherghel , 19 aprilie 2015

    Prajitura se numeste Gherman Schmith si am facut-o cu ocazia sarbatorilor de iarna. E costisitoare la preparare dar e delicioasa si are ceva calorii (pentru cei interesati sa-si mentina silueta).

  • Carmen Dumitrel , 05 martie 2015

    si eu o fac dar noi o numim CALIN

    • Victoria Constantin , 04 martie 2015

      E prajitura KATI ,si e f f buna , am facut o de multe ori

    • Nicodim Silvia Lidia , 11 februarie 2015

      Este foarte buna. Eu o stiu drept Prajitura Angelica si pun in crema dulceata de visine.

    • carmen , 05 februarie 2015

      da, de multe ori am facut-o numai ca eu o stiu de prajitura CALIN

    • Elena Serban , 05 februarie 2015

      Se mai pune 3linguri de smintina in aluatul defoi

    • Ioana Bucataru , 21 iunie 2014

      Garantez de buna calitate a prajiturii ......

    • Ioana Bucataru , 30 ianuarie 2014

      am postat pe perete si vreau s-o fac .....

    • Nicoleta Nico , 30 ianuarie 2014

      Este foarte buna. Eu o stiu drept Prajitura Angelica si pun in crema dulceata de visine.

    • Calin Mircea , 16 ianuarie 2014

      tare

    • Crina-liliana Gruia , 08 ianuarie 2014

      Eu o stiu ca si ORDINUL ANA si se pune dulceata de visine.

    • Maria Teodorescu , 07 ianuarie 2014

      e prajitura kati

    • Mihaela Kivu , 07 ianuarie 2014

      se face si cu tuica

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

69 voturi

Ingrediente

  • Folile:
  • 450-500 g faina
  • 150 g untura sua 200 g margarina
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 100 g rom
  • 1 foaie sfaramata
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri lapte
  • 200 g unt
  • 200 g zahar praf
  • 2 linguri gem de caise
  • Glazura:
  • 3 albusuri
  • 250 g zahar
  • ciocolata rasa

Raporteaza reteta

Retete
de alina
Pui picant cu legume

Pui picant cu legume

Pieptul de pui il taiem cubulete, ceapa si ardeiul rosu le taiem bucati mari, morcovii le taiem rondele,

5 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Desert cu banane si ciocolata (fara coacere)

Desert cu banane si ciocolata (fara coacere)

Biscutii ii pisam bine, adaugam untul si amestecam pana se uniformizeaza. Amestecul pe care l-am

13 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Prajitura "Ducesa"

Prajitura "Ducesa"

Foile: Intr-un bol amestecam untul moale cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Apoi in

19 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Marius munteanu

În zona Podgoriei Aradului e cunoscută sub tot sub numele de Călin

Retete

din Prajituri

Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec de mere cu stafide si migdale