autor:

Elena-Ramona

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu smantana si scortisoara

Autor: Elena-Ramona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Elena-Ramona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 decembrie 2010

Ingrediente
Pentru aluat:, 100 g unt, 190 g zahar, 2 oua, 1 lingurita esenta de vanilie, 250 g smantana, 200 g faina, 1 plic praf de copt, , Pentru umplutura si topping:, 70 g zahar brun, 2 linguri faina, 1 lingura scortisoara, 100 g unt, 2 linguri unt topit

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Bati untul cu zaharul, adaugi ouale unul cate unul, apoi vanilia si smantana si amesteci bine. Intr-un vas, amesteci faina cu praful de copt si un praf de sare, apoi adaugi amestecul in compozitia cu smantana si amesteci.

Intr-un vas amesteci toate ingredientele pentru umplutura si topping.

Intr-o tava mai mica pui jumatate din cantitatea de aluat. Presari deasupra jumatate din umplutura, apoi repeti operatiunea inca o data.

Dai totul la cuptor 50-60 de minute, la 180 de grade, pana cand va trece testul scobitorii. O poti decora cu frisca sau o poti servi simpla.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu smantana si scortisoara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tiramisu

Tiramisu

Nu e Tiramisu rețeta originală, dar va garantez ca este delicios Prima data se face cafeaua

2 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Clatite si Pancakes de Ziua Indragostitilor

Clatite si Pancakes de Ziua Indragostitilor

Pentru ca nu puteam lasa asa o zi importanta sa treaca fara sa o punem cumva in evidenta, si pentru

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Crina_fitzoasa_ta (Bucatar) , 19 martie 2015

    E buna ba da e mai buna cand stai la zlobozia cand te penseaza mami pwp

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2010

    Foarte aromata si aspectuoasa!*****

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2010

    Foarte aromata si aspectuoasa!*****

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 100 g unt
  • 190 g zahar
  • 2 oua
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 250 g smantana
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru umplutura si topping:
  • 70 g zahar brun
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura scortisoara
  • 100 g unt
  • 2 linguri unt topit

Raporteaza reteta

Retete
de Elena-Ramona
Tort diplomat cu portocale

Tort diplomat cu portocale

Razi coaja portocalelor, le cureti de pielita si le tai rondele cam de 3-4 mm grosime. Intr-un castron

10 voturi    5 comentarii
2h
Torturi
Tort parfais

Tort parfais

Freci untul cu zaharul bine de tot, adaugi galbenusurile, cacaua si albusurile batute spuma. Ungi

2 voturi    1 comentariu
1h
Torturi
Fantezie cu ciocolata

Fantezie cu ciocolata

Pui 200 ml frisca pe foc, adaugi ciocolata rasa, 100 g zahar si amesteci pana se omogenizeaza. Dai

4 voturi    1 comentariu
2h
Torturi

Crina_fitzoasa_ta (Bucatar)

E buna ba da e mai buna cand stai la zlobozia cand te penseaza mami pwp

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin

Pentru umplutură: eu am avut merele deja pregătite, aşadar le-am scos din congelator şi le-am lăsat la temperatura camerei să

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Budinca de lapte cu Agar agar Budinca de lapte cu Agar agar

Punem apa cu agar agar, intr-o oala, pe foc. Amestecam bine si lasam sa fiarba, dupa ce incepe sa fiarba, punem si lingura de sirop

0 voturi    0 comentarii
45 min
Budinci
minciunele