autor:

Elena-Ramona

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu smantana si scortisoara

Autor: Elena-Ramona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Elena-Ramona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 decembrie 2010

Ingrediente
Pentru aluat:, 100 g unt, 190 g zahar, 2 oua, 1 lingurita esenta de vanilie, 250 g smantana, 200 g faina, 1 plic praf de copt, , Pentru umplutura si topping:, 70 g zahar brun, 2 linguri faina, 1 lingura scortisoara, 100 g unt, 2 linguri unt topit

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Bati untul cu zaharul, adaugi ouale unul cate unul, apoi vanilia si smantana si amesteci bine. Intr-un vas, amesteci faina cu praful de copt si un praf de sare, apoi adaugi amestecul in compozitia cu smantana si amesteci.

Intr-un vas amesteci toate ingredientele pentru umplutura si topping.

Intr-o tava mai mica pui jumatate din cantitatea de aluat. Presari deasupra jumatate din umplutura, apoi repeti operatiunea inca o data.

Dai totul la cuptor 50-60 de minute, la 180 de grade, pana cand va trece testul scobitorii. O poti decora cu frisca sau o poti servi simpla.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu smantana si scortisoara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gogosi pufoase

Gogosi pufoase

Intr-un castron curat se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Adaugati apoi untul moale,

42 voturi    10 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
tarte cu fructe

tarte cu fructe

aluatul de tarte se spumeaza grasimea cu zaharul se adauga treptat cite un ou,cind si-a dublat volumul

11 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Crina_fitzoasa_ta (Bucatar) , 19 martie 2015

    E buna ba da e mai buna cand stai la zlobozia cand te penseaza mami pwp

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2010

    Foarte aromata si aspectuoasa!*****

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2010

    Foarte aromata si aspectuoasa!*****

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 100 g unt
  • 190 g zahar
  • 2 oua
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 250 g smantana
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru umplutura si topping:
  • 70 g zahar brun
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura scortisoara
  • 100 g unt
  • 2 linguri unt topit

Raporteaza reteta

Retete
de Elena-Ramona
Tort diplomat cu portocale

Tort diplomat cu portocale

Razi coaja portocalelor, le cureti de pielita si le tai rondele cam de 3-4 mm grosime. Intr-un castron

10 voturi    5 comentarii
2h
Torturi
Tort parfais

Tort parfais

Freci untul cu zaharul bine de tot, adaugi galbenusurile, cacaua si albusurile batute spuma. Ungi

2 voturi    1 comentariu
1h
Torturi
Fantezie cu ciocolata

Fantezie cu ciocolata

Pui 200 ml frisca pe foc, adaugi ciocolata rasa, 100 g zahar si amesteci pana se omogenizeaza. Dai

4 voturi    1 comentariu
2h
Torturi

Crina_fitzoasa_ta (Bucatar)

E buna ba da e mai buna cand stai la zlobozia cand te penseaza mami pwp

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Briose- cupcakes