autor:

Sidy

» » Prajituri

Prajitura cu trei blaturi si crema de lamaie

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 mai 2015

Ingrediente
-blat 1, 6 albusuri, 6 linguri zahar praf, 3 linguri amidonDr Oetker, 1/2 plic praf de copt Dr Oetker, 100 g nuca cocos Dr Oetker, 1 foaie napolitana, , - blat 2 :, 6 albusuri, 6 linguri zahar praf, 3 linguri amidonDr Oetker, 1/2 plic praf de copt Dr Oetker, 100 g nuca macinata, 1 foaie napolitana, , - blat 3 :, 6 oua, 6 linguri zahar praf, 3 linguri amidon Dr Oetker, 3 linguri cacao Dr Oetker, 1 plic praf de copt Dr Oetker, 2 linguri apa, , - crema :, 12 galbenusuri, 10 linguri zahar, 3 linguri amidon Dr Oetker, 500 ml lapte, 2 lamai, 200 g unt, , ornamente de ciocolata

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

6 voturi

Mod de preparare

Incepem prepararea blatului 1 :mixam spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul praf, tot odata si mixam din nou pina se intareste spuma.Adaugam treptat amidonul amestecat cu praful de copt si apoi nuca de cocos.

Intr-o tava 37x26 cm punem o foaie de napolitana si rasturnam blatul pe care il nivelam cu ajutorul unei spatule.

Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade , pentru 10-15 minute pina cand blatul incepe sa-si schimbe culoarea.

Preparam blatul doi:mixam spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul praf, tot odata si mixam din nou pina se intareste spuma.Adaugam treptat amidonul amestecat cu praful de copt si apoi nuca macinata.

In aceeasi tava punem o foaie de napolitana si rasturnam blatul pe care il nivelam cu ajutorul unei spatule.

Dam tava la cuptor pentru 10-15 minute pina cand blatul incepe sa-si schimbe culoarea.

Preparam si blatul 3 :separam albusurile de galbenusuri si mixam galbenusurile cu zaharul pina se albesc.

Albusurile le mixam cu un praf de sare, pina se intaresc spuma.

La crema de galbenusuri cu zahar adaugam apa, apoi adaugam treptat amidonul amestecat cu praful de copt si cacaoa.Omogenizam si adaugam prima data 1/2 din spuma de albusuri, amestecam lin cu spatula , abia dupa ce s-a omogenizat adaugam si cealalta 1/2 de spuma si amestecam lin.

Punem hartie de copt in tava si nivelam blatul cu cacao, in tava, apoi dam la cuptor sa de coaca.

Facem testul cu scobitoarea dupa aproximativ 35 de minute si daca scobitoarea e uscata, inseamna ca blatul e copt.

Lasam blaturile sa se raceasca pe un gratar.

Preparam crema :mixam galbenusurile cu zaharul pina se fac spuma , adaugam amidonul , 100 ml lapte si coaja de la cele doua lamai.

Restul de lapte -400ml- il punem la fiert si cand da in clocot adaugam spuma de galbenusuri, zeama de lamaie ,reducem focul la mic, si amestecam continuu cu telul pina se ingroasa crema.

Lasam crema sa se raceasca.

Dupa ce e rece , mixam untul si adaugam crema lingura cu lingura , pina obtinem o pasta cremoasa.

Trecem la asamblarea prajiturii :asezam pe un platou blatul cu nuca macinata, cu foaia de napolitana in sus , pe care o ungem cu 1/3 din crema, pe care o nivelam cu o spatula.Asezam deasupra blatul cu cacao, mai punem 1/3 din crema, o nivelam, apoi adaugam blatul cu nuca de cocos cu foaia de napolitana in jos.Deasupra punem ultima 1/3 din crema si presaram ornamente din ciocolata sau radem ciocolata deasupra.

Dam prajitura la rece pentru cateva ore, de seara pina dimineata ar fi cel mai bine.

Cu un cutit bine ascutit , inmuiat in apa fiarta , portionam prajitura si o asezam pe platoul de servire.

Aveti putin de munca cu prajitura aceasta , dar nu este greu de facut si credeti-ma ca merita !



http://sidyskitchen.blogspot.ro/2015/01/prajitura-cu-trei-blaturi-si-crema-de.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu trei blaturi si crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec de cacao cu cafea(reteta portugheza)

Chec de cacao cu cafea(reteta portugheza)

1)Bate spuma untul topit cu zaharul,coaja de lamaie.Se pot adauga ouale intregi pe rand(stil portughez...)eu

5 voturi    8 comentarii
1h
Prajituri
tarta cu mere

tarta cu mere

Pentru aluat Se amesteca untul cu zaharul pana se omogenizeaza,dupa care se adauga galbenusul,apoi

57 voturi    6 comentarii
59 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sidonia Toncean , 17 iunie 2015

    Multumesc !

  • Fara foto

    Mary Ardelean , 31 mai 2015

    Superba reteta si prajitura f.aspectuoasa.

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

6 voturi

Ingrediente

  • -blat 1
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar praf
  • 3 linguri amidonDr Oetker
  • 1/2 plic praf de copt Dr Oetker
  • 100 g nuca cocos Dr Oetker
  • 1 foaie napolitana
  • - blat 2 :
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar praf
  • 3 linguri amidonDr Oetker
  • 1/2 plic praf de copt Dr Oetker
  • 100 g nuca macinata
  • 1 foaie napolitana
  • - blat 3 :
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar praf
  • 3 linguri amidon Dr Oetker
  • 3 linguri cacao Dr Oetker
  • 1 plic praf de copt Dr Oetker
  • 2 linguri apa
  • - crema :
  • 12 galbenusuri
  • 10 linguri zahar
  • 3 linguri amidon Dr Oetker
  • 500 ml lapte
  • 2 lamai
  • 200 g unt
  • ornamente de ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu morcovi Briose cu morcovi

Pentru a ne fi mai usor, pregatim trei amestecuri in vase diferite. 1. Morcovii + alunele + stafidele hidratate 2. Faina + praful

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu capsuni