Se freaca un pachet de margarina "unirea" cu 100 gr zahar,pana obtinem o crema.
Separam ouale,galbenusurile le batem cu un varf de sare si le vom adauga peste margarina cu zaharul,unul cate unul, treptat adaugam faina in care am pus si un pliculet de praf de copt. Se va obtine un aluat mai gros decat cel de la vestitul pandispan.
Dupa care batem albusurile spuma cu restul zaharului (300 gr),cand incep sa se intareasca, continuam cu adaugarea zaharului si cate putina zeama de lamaie.Se da la rece.
Intr-o tava punem hartie de copt, dupa care turnam crema obtinuta din margarina, zahar,galbenus de ou, faina si praful de copt. Intindem pe toata suprafata tavii,cu o spatula, deasupra din loc in loc, pe toata suprafata vom pune visinele(fara samburi) si cand am terminat de pus visinele, presaram zahar vanilat deasupra lor, se da la cuptor pentru cca 45' foc potrivit.(depinde de cuptor) Cand este aproape gata,o scoatem din cuptor si turnam deasupra spuma de albus de oua(bezeaua) si o dam din nou la cuptor pana ce bezeaua incepe sa se rumeneasca f putin.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii