Se freaca un pachet de margarina "unirea" cu 100 gr zahar,pana obtinem o crema.
Separam ouale,galbenusurile le batem cu un varf de sare si le vom adauga peste margarina cu zaharul,unul cate unul, treptat adaugam faina in care am pus si un pliculet de praf de copt. Se va obtine un aluat mai gros decat cel de la vestitul pandispan.
Dupa care batem albusurile spuma cu restul zaharului (300 gr),cand incep sa se intareasca, continuam cu adaugarea zaharului si cate putina zeama de lamaie.Se da la rece.
Intr-o tava punem hartie de copt, dupa care turnam crema obtinuta din margarina, zahar,galbenus de ou, faina si praful de copt. Intindem pe toata suprafata tavii,cu o spatula, deasupra din loc in loc, pe toata suprafata vom pune visinele(fara samburi) si cand am terminat de pus visinele, presaram zahar vanilat deasupra lor, se da la cuptor pentru cca 45' foc potrivit.(depinde de cuptor) Cand este aproape gata,o scoatem din cuptor si turnam deasupra spuma de albus de oua(bezeaua) si o dam din nou la cuptor pana ce bezeaua incepe sa se rumeneasca f putin.
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii