autor:

Sidy

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Prajitura cu visine din borcan- puse pe iarna

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 iunie 2009

Ingrediente
300 g faina, 300 g zahar praf, 4 oua, 2 galbenusuri, 5-6 linguri ulei, 1 plic zahar vanilat, 1 plic praf de copt, 1 borcan visine, 70 ml apa minerala

Dificultate: Medie Timp: 1h

15 voturi

Mod de preparare

Se desface borcanul cu visine si se pun visinele intr-o strecuratoare, la scurs.
Se separa albusurile de galbenusuri .
Se amesteca bine de tot galbenusurile cu zaharul pina isi dubleaza volumul.Albusurile se bat spuma.
In compozitia cu galbenuse adaugam pe rand si celelalte ingrediente si mixam bine.Adaugam apoi albusurile amestecand de sus in jos, incet cu o lingura pina intra albusurile in compozitie.
Intr-o tava captusita cu hartie de copt, rasturnam aluatul si deasupra presaram visinele scurse de sirop.Dam tava la cuptorul dinainte incalzit si lasam sa se coaca pina cind facem proba cu scobitoarea si aceasta iese uscata.
Lasam prajitura in tava sa se raceasca apoi o pudram cu zahar praf si o taiem cum dorim...
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine din borcan- puse pe iarna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Apple pie

Apple pie

Pentru aluat amestecam faina cu margarina moale si sarea;pe urma se pune apa incetul cu incetul,pina

4 voturi    9 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Prajitura Rudy

Prajitura Rudy

Mai intai pregatim aluatul: Intr-un bol am asezat untul cu galbenusul si zaharul si le-am incorporat

21 voturi    6 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Valeria Ciubuc , 12 iulie 2013

    E foarte pufos si foarte bun,acum lam scos din cumptor!multumesc pt reteta

  • Fara foto

    maria mihalache , 27 mai 2010

    De-abia astept sa apara visinele.........foarte buna.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

    Ce buna, imi place tare mult cu visine.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009

      Foarte bună prăjitură. Ca să rămână vişinile deasupra, eu la pun după ce am dat coca 15 min la cuptor.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

      Foarte buna prajitura.Si eu fac des,imi plac visinele la nebunie.

    • Fara foto

      amalia , 12 iulie 2009

      Vai sidy, draga dar nu arata bine deloc prajitura ta...

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 03 iulie 2009

      Pare foarte buna prajitura dar mie imi plac mai multe visine ,si se pare ca visinile au cazut la fund.Dale prin putina faina si atunci nu vor cadea.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

      Cred ca se pastreaza bine in borcan,dar eu m-am obisnuit sa le conserv prin congelare...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

      Super arata,am sa pun si eu visinele la borcane,eu le bagam la congelator,omul cat traieste invata.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 300 g zahar praf
  • 4 oua
  • 2 galbenusuri
  • 5-6 linguri ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 borcan visine
  • 70 ml apa minerala

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

maria mihalache

De-abia astept sa apara visinele.........foarte buna.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Desert cu crema de iaurt si stafide