autor:

Monica_Horoiu

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu visine si cirese amare

Autor: Monica_Horoiu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 august 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica_Horoiu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 august 2015

Ingrediente
150 g visine,, 150 g cirese negre, amare,, 6 oua,, 6 linguri lapte,, 6 linguri iaurt,, 12 linguri faina,, 6 linguri ulei,, zeama de la 1/2 lamaie,, 1/2 praf de copt,, 4 linguri zahar.

Dificultate: Medie Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Spalam fructele si le scoatem samburii si le stropim cu zeama de lamanie.



Intr-un vas punem ingredientele umede (oua, lapte, iaurt) si le mixam 2-3 minute sau le batem cu telul.



Adaugam faina amestecata cu praful de copt.



La final adaugam uleiul, omogenizam si turnam compozitia in tava (tapetata cu hartie de copt).



Dam la cuptorul incins in prealabil pentru 5-6 minute apoi scoatem tava si adaugam fructele. Dam din nou la cuptor pana trece testul scobitorii ( 25-30 minute).



Lasam sa se raceasca, scoatem din tava si taiem. Se poate servi ca atare sau pudrata cu zahar.



Gustul acrisor al visinelor se imbina de minune cu gustul amarui al cireselor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine si cirese amare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Amandine cu glazura de caramel

Amandine cu glazura de caramel

Crema: Eu am facut mai intai crema deoarece necesita timp de racire la frigider 2 ore. Intr-o craticioara

8 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu struguri si branza dulce

Prajitura cu struguri si branza dulce

Mod de preparare blat: 1. Mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana au cosistenta unei creme. 2.

9 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • 150 g visine,
  • 150 g cirese negre
  • amare,
  • 6 oua,
  • 6 linguri lapte,
  • 6 linguri iaurt,
  • 12 linguri faina,
  • 6 linguri ulei,
  • zeama de la 1/2 lamaie,
  • 1/2 praf de copt,
  • 4 linguri zahar.

Raporteaza reteta

Retete
de Monica_Horoiu
Tarta cu mazare

Tarta cu mazare

Preparare: Aluatul. Cernem faina intr-un castron si adaugam untul taiat cubulete. Presaram sarea

4 voturi    5 comentarii
50 min
Aperitive
Curcan umplut, la cuptor cu lemne

Curcan umplut, la cuptor cu lemne

Preparare: Intr-un vas mare (in care sa incapa curcanul) am pregatit marinata din toate ingredientele

10 voturi    3 comentarii
4h 15 min
Mancaruri cu carne
Ou de rata in crusta de pesmet

Ou de rata in crusta de pesmet

Fierbem oul de rata 7 minute si-l curatam de coaja. Trecem oul prin pesmet si-l prajim in ulei

2 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Spumă de căpşuni