autor:

anuta

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Prajitura de toamna cu dovleac si gutui

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 octombrie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 octombrie 2018

Ingrediente
(forma diametrul 18 cm), Blat:, 10 buc piscoturi, 100 g margarina, 200 g miez de nuca prajit si maruntit, , Umplutura:, o cana frisca lichida, 4 plicuri zahar vanilat, 2 linguri pudra de roscove, 1 plic gelatina(10 g), , jeleu:, 1 plic de jelle tort, o bucata de cca 200 g dovleac placintar, 1 gutuie, 200 g zahar, 2 stelute de anason, 1 baton de scortisoara

Dificultate: Medie Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Se maruntesc piscoturile si se amesteca bine cu miezul de nuca maruntit si margarina topita, apoi se toarna in forma cu inel detasabil si se preseaza cu dosul unei linguri, intr-un strat compact si uniform.

Se mixeaza bine frisca cu zaharul vanilat, apoi se hidrateaza gelatina cu 100 ml apa rece si apoi se topeste la bain marie. Se toarna in fir subtire in frisca, se mixeaza si jumatate din compozitia obtinuta o turnam deasupra blatului. Cealalta jumatate o mai mixam cu pudra de roscove si turnam deasupra stratului alb. Dam la frigider cca 30 minute.

Se pregateste jeleul astfel: se curata o bucata de dovleac de coaja si apoi se taie in felii mai subtiri si apoi in cubulete. Gutuia se spala si se da prin razatoarea mica. Se pun la fiert intr-o craticioara, impreuna cu zaharul si 50 ml apa. Cand incepe sa clocoteasca, dam focul incet si adaugam batonul de scortisoara si anasonul. Cand se leaga siropul si se formeaza ca o dulceata, adaugam tort-gelleul dizolvat in 100 ml apa calduta si lasam sa dea intr-un clocot, apoi turnam fierbinta deasupra prajiturii si se mai da 30 minute la frigider. E ideal sa se lase de seara pana a 2 a zi la rece prajitura si apoi sa o taiem.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de toamna cu dovleac si gutui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • (forma diametrul 18 cm)
  • Blat:
  • 10 buc piscoturi
  • 100 g margarina
  • 200 g miez de nuca prajit si maruntit
  • Umplutura:
  • o cana frisca lichida
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri pudra de roscove
  • 1 plic gelatina(10 g)
  • jeleu:
  • 1 plic de jelle tort
  • o bucata de cca 200 g dovleac placintar
  • 1 gutuie
  • 200 g zahar
  • 2 stelute de anason
  • 1 baton de scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

3 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

6 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

5 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort Minnie Mouse