Ingrediente
Blat:, 7 oua, 7 linguri de zahar, 2 linguri de cacao, 150 gr de faina, 60 gr de nuca macinata, 1 praf de copt, Crema:, 4 galbenusuri, 30 gr de gelatina, 150 gr de zahar praf, coaja de lamaie, 2 plicuri de zahar vanilinat, 150 gr de stafide, esenta de rom, 500 gr de branza de vaci, 100 gr de iaurt, 125 de ml de smantana, 6 linguri de capucino, 250 ml frisca, Glazura:, 150 gr de ciocolata cu cafea, 50 gr ciocolata alba(ornament)
Dificultate: Medie | Timp: 55 min
46 voturi
Mod de preparare
Se separa ouale si se bat albusurile cu sare.Galbenusurile se bat cu zahar si se adauga faina ,praful de copt,cacao amestecate cu nuca macinata.Se incorporeaza cu atentie albusul.Compozitia se aseaza intr-o tava normala tapetata cu ulei si faina si se coace cca 20 min.Dupa ce s-a racit se taie blatul in doua.
Crema:
Se bat galbenusurile cu zaharul praf si vanilinat si se adauga branza de vaci ,iaurtul,stafidele ,coaja de lamaie,esenta de rom,smantana si gelatina(dupa ce se dizolvat)se da la rece;cand incepe sa se raceasca,se adauga frisca batuta si cappucino.Se umple blatul cu crema.
Glazura:
Se topesc separat cele 2 feluri de ciocolata,in bain-marin.Se aseaza pe suprafata prajituri ciocolata cu cafea,se lasa la racit.Dupa ce s-a racit se orneaza cu ciocolata alba
valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010
Trebuie sa fie un deliciu...
vio (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010
foarte bine arata cred ca ii si buna o salvez si eu
Sidy (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010
Sunt sigura ca este delicioasa.....!
mihaela idriceanu (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2010
mmm,cred ca-i buna taaaaaare! am salvat-o!
lucica mihaila (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2010
Merita incercata!
husni (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2010
Trebuie,neaparat,sa visez visul asta. Salvat si votat cu 5 stelute.
mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2010
Arata nemaipomenit de bine! Sigur este si foarte buna asa ca salvez reteta sa o incerc!
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2010
Chiar e de vis!
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2010
Foarte aromata! Am salvat reteta.
Alice85 (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2010
Frumos nume i-ai pus...............trebuie sa fie f buna-!