autor:

Retete delicioase

» » Dulciuri diverse

Prajitura delicioasa cu doua creme

Autor: Retete delicioase (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Retete delicioase (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 martie 2015

Ingrediente
Pentru foi:, 250 ml ulei, 2 oua, 3.4 cana apa, 1 lingurita amoniac, 1 kg faina sau cat cuprinde pentru a putea intinde foi, , Pentru crema de caramel:, 250 g zahar, 200 g nuca, 50 g stafide, 100 ml lapte, 150 g margarina, , Pentru crema alba:, 1 kg smantana, 150 g zahar pudra, 250 g nuca pralinata si macinata

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Foile:

Topesti 250 g zahar,apoi stingi cu apa si mai fierbi 5 minute.Lasi sa se raceasca.

Separat,freci ouale cu 250 g zahar si cu uleiul.Pentru acest amestec torni siropul racit,amoniacul stinsin zeama de lamaie si faina.Coca rezultata o lasi la rece cateva ore,apoi o imparti in 4.Din fiecare parte intinzi cate o foaie cat tava de aragaz.

Coca rezultata de la ajustarea foilor o coci separat,apoi o faramitezi si o cerni,urmand sa o folosesti la ornarea prajiturilor.



Crema de caramel:

Caramelizezi zaharul,adaugi nuca si stafidele,apoi laptele.Mai fierbi cateva minute si adaugi margarina.



Crema alba:

Bati smantana cu 150 g zahar pudra si adaugi nuca pralinata.



Asamblare:

Pe prima foaie de labaza pui crema alba,pe a doua crema caramel,pe a treia crema alba,iar pe a patra intinzi tot crema alba,dar intr-un strat foarte subtire.

Deasupra,presari coca maruntita si cernuta,si ornamete.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura delicioasa cu doua creme" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clafoutis cu struguri

Clafoutis cu struguri

Intr-un castron inalt se pun ouale,zaharul,uleiul si esentele si se amesteca bine cateva minute. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Biscuiti -Cookies

Biscuiti -Cookies

Frecati untul cu zaharul pana devine o spuma. Adaugati oul, laptele vanilia si esenta de migdale.

4 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    anajim (Chef de cuisine):

    Am facut-o exact cum e aici postata, doar ca am folosit crema de ciocolata in locul celei cu smintina. A iesit delicioasa; am facut-o asa deoarece fetitei ii place mai mult cu ciocolata. Cind am sa o mai fac o sa postez si poze!

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cristina G (Chef de cuisine) , 29 martie 2015

    super

  • Fara foto

    Retete Delicioase , 18 martie 2015

    multumesc

  • Retete delicioase

    Retete delicioase (Chef de cuisine) , 18 martie 2015

    multumesc

    • Fara foto

      Adriana Ion , 17 martie 2015

      f.buna

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 250 ml ulei
  • 2 oua
  • 3.4 cana apa
  • 1 lingurita amoniac
  • 1 kg faina sau cat cuprinde pentru a putea intinde foi
  • Pentru crema de caramel:
  • 250 g zahar
  • 200 g nuca
  • 50 g stafide
  • 100 ml lapte
  • 150 g margarina
  • Pentru crema alba:
  • 1 kg smantana
  • 150 g zahar pudra
  • 250 g nuca pralinata si macinata

Raporteaza reteta

Retete
de Retete delicioase
Briose de cacao cu nuca de cocos

Briose de cacao cu nuca de cocos

Pentru briose: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu zaharul, adaugam galbenusurile,smantana,untul

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Mini amandine

Mini amandine

Separati albusurile de galbenusuri; bateti albusurile spuma (tare-bat), cu un praf de sare si de

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Prajituri
Fasole batuta

Fasole batuta

Spalam fasolea si o punem intr-o oala incapatoare, plina cu apa rece. O fierbem cca 15 minute, apoi

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cristina G (Chef de cuisine)

super

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Chec cu mere si glazura de gem