Ingrediente
Pentru foi:, 250 ml ulei, 2 oua, 3.4 cana apa, 1 lingurita amoniac, 1 kg faina sau cat cuprinde pentru a putea intinde foi, , Pentru crema de caramel:, 250 g zahar, 200 g nuca, 50 g stafide, 100 ml lapte, 150 g margarina, , Pentru crema alba:, 1 kg smantana, 150 g zahar pudra, 250 g nuca pralinata si macinata
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
2 voturi
Mod de preparare
Topesti 250 g zahar,apoi stingi cu apa si mai fierbi 5 minute.Lasi sa se raceasca.
Separat,freci ouale cu 250 g zahar si cu uleiul.Pentru acest amestec torni siropul racit,amoniacul stinsin zeama de lamaie si faina.Coca rezultata o lasi la rece cateva ore,apoi o imparti in 4.Din fiecare parte intinzi cate o foaie cat tava de aragaz.
Coca rezultata de la ajustarea foilor o coci separat,apoi o faramitezi si o cerni,urmand sa o folosesti la ornarea prajiturilor.
Crema de caramel:
Caramelizezi zaharul,adaugi nuca si stafidele,apoi laptele.Mai fierbi cateva minute si adaugi margarina.
Crema alba:
Bati smantana cu 150 g zahar pudra si adaugi nuca pralinata.
Asamblare:
Pe prima foaie de labaza pui crema alba,pe a doua crema caramel,pe a treia crema alba,iar pe a patra intinzi tot crema alba,dar intr-un strat foarte subtire.
Deasupra,presari coca maruntita si cernuta,si ornamete.
Adriana Ion , 17 martie 2015
f.buna