Prajitura delicioasa cu doua creme

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura delicioasa cu doua creme

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 250 ml ulei
  • 2 oua
  • 3.4 cana apa
  • 1 lingurita amoniac
  • 1 kg faina sau cat cuprinde pentru a putea intinde foi
  • Pentru crema de caramel:
  • 250 g zahar
  • 200 g nuca
  • 50 g stafide
  • 100 ml lapte
  • 150 g margarina
  • Pentru crema alba:
  • 1 kg smantana
  • 150 g zahar pudra
  • 250 g nuca pralinata si macinata

Mod de preparare

Foile:

Topesti 250 g zahar,apoi stingi cu apa si mai fierbi 5 minute.Lasi sa se raceasca.

Separat,freci ouale cu 250 g zahar si cu uleiul.Pentru acest amestec torni siropul racit,amoniacul stinsin zeama de lamaie si faina.Coca rezultata o lasi la rece cateva ore,apoi o imparti in 4.Din fiecare parte intinzi cate o foaie cat tava de aragaz.

Coca rezultata de la ajustarea foilor o coci separat,apoi o faramitezi si o cerni,urmand sa o folosesti la ornarea prajiturilor.

Crema de caramel:

Caramelizezi zaharul,adaugi nuca si stafidele,apoi laptele.Mai fierbi cateva minute si adaugi margarina.

Crema alba:

Bati smantana cu 150 g zahar pudra si adaugi nuca pralinata.

Asamblare:

Pe prima foaie de labaza pui crema alba,pe a doua crema caramel,pe a treia crema alba,iar pe a patra intinzi tot crema alba,dar intr-un strat foarte subtire.

Deasupra,presari coca maruntita si cernuta,si ornamete.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise