autor:

Retete delicioase

» » Dulciuri diverse

Prajitura delicioasa cu doua creme

Autor: Retete delicioase (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Retete delicioase (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 martie 2015

Ingrediente
Pentru foi:, 250 ml ulei, 2 oua, 3.4 cana apa, 1 lingurita amoniac, 1 kg faina sau cat cuprinde pentru a putea intinde foi, , Pentru crema de caramel:, 250 g zahar, 200 g nuca, 50 g stafide, 100 ml lapte, 150 g margarina, , Pentru crema alba:, 1 kg smantana, 150 g zahar pudra, 250 g nuca pralinata si macinata

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Foile:

Topesti 250 g zahar,apoi stingi cu apa si mai fierbi 5 minute.Lasi sa se raceasca.

Separat,freci ouale cu 250 g zahar si cu uleiul.Pentru acest amestec torni siropul racit,amoniacul stinsin zeama de lamaie si faina.Coca rezultata o lasi la rece cateva ore,apoi o imparti in 4.Din fiecare parte intinzi cate o foaie cat tava de aragaz.

Coca rezultata de la ajustarea foilor o coci separat,apoi o faramitezi si o cerni,urmand sa o folosesti la ornarea prajiturilor.



Crema de caramel:

Caramelizezi zaharul,adaugi nuca si stafidele,apoi laptele.Mai fierbi cateva minute si adaugi margarina.



Crema alba:

Bati smantana cu 150 g zahar pudra si adaugi nuca pralinata.



Asamblare:

Pe prima foaie de labaza pui crema alba,pe a doua crema caramel,pe a treia crema alba,iar pe a patra intinzi tot crema alba,dar intr-un strat foarte subtire.

Deasupra,presari coca maruntita si cernuta,si ornamete.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura delicioasa cu doua creme" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • anajim (Chef de cuisine):

    Am facut-o exact cum e aici postata, doar ca am folosit crema de ciocolata in locul celei cu smintina. A iesit delicioasa; am facut-o asa deoarece fetitei ii place mai mult cu ciocolata. Cind am sa o mai fac o sa postez si poze!

  • 4 comentarii

  • Cristina G (Chef de cuisine) , 29 martie 2015

    super

  • Retete Delicioase , 18 martie 2015

    multumesc

  • Retete delicioase

    Retete delicioase (Chef de cuisine) , 18 martie 2015

    multumesc

    • Adriana Ion , 17 martie 2015

      f.buna

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 250 ml ulei
  • 2 oua
  • 3.4 cana apa
  • 1 lingurita amoniac
  • 1 kg faina sau cat cuprinde pentru a putea intinde foi
  • Pentru crema de caramel:
  • 250 g zahar
  • 200 g nuca
  • 50 g stafide
  • 100 ml lapte
  • 150 g margarina
  • Pentru crema alba:
  • 1 kg smantana
  • 150 g zahar pudra
  • 250 g nuca pralinata si macinata

Raporteaza reteta

Retete
de Retete delicioase
Briose de cacao cu nuca de cocos

Briose de cacao cu nuca de cocos

Pentru briose: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu zaharul, adaugam galbenusurile,smantana,untul

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Mini amandine

Mini amandine

Separati albusurile de galbenusuri; bateti albusurile spuma (tare-bat), cu un praf de sare si de

3 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Prajituri
Fasole batuta

Fasole batuta

Spalam fasolea si o punem intr-o oala incapatoare, plina cu apa rece. O fierbem cca 15 minute, apoi

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cristina G (Chef de cuisine)

super

Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cozonac