Ingrediente
8 oua, 250 g margarina, 225 g faina, 2 linguri apa, 1 litru lapte 3,5%, 2 pliculete zahar vanilat, 300 g zahar, zahar pudra
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
18 voturi
Mod de preparare
Se separa ouale iar galbenusurile se pun intr-un castron mare, impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si cele 2 linguri de apa; se mixeaza bine.
Se adauga apoi margarina racita si se mixeaza din nou.
Se adauga faina, mixand pana la omogenizarea completa.
Se adauga laptele caldut (nu fierbinte!) si se amesteca incet cu un tel.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se incorporeaza usor cu telul in compozitia de mai sus.
Se unge cu unt o tava de 38x24x5 cm si se tapeteaza cu faina.
Se toarna compozitia (care trebuie sa fie lichida) in tava si se da la cuptorul preincalzit la 140 g C pentru 1 ora, fara a deschide usa cuptorului in timpul coacerii.
Dupa ce s-a copt, se lasa sa se raceasca in tava, se taie, se pudreaza cu zahar si se poate servi.
Prajitura este foarte buna si dupa ce a stat la frigider.
Mihaila Georgeta , 15 ianuarie 2015
arata super bine ......