Margarina se topeste intr-o cratita la foc mic, apoi se lasa la racit.
Se separa ouale iar galbenusurile se pun intr-un castron mare, impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si cele 2 linguri de apa; se mixeaza bine.
Se adauga apoi margarina racita si se mixeaza din nou.
Se adauga faina, mixand pana la omogenizarea completa.
Se adauga laptele caldut (nu fierbinte!) si se amesteca incet cu un tel.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se incorporeaza usor cu telul in compozitia de mai sus.
Se unge cu unt o tava de 38x24x5 cm si se tapeteaza cu faina.
Se toarna compozitia (care trebuie sa fie lichida) in tava si se da la cuptorul preincalzit la 140 g C pentru 1 ora, fara a deschide usa cuptorului in timpul coacerii.
Dupa ce s-a copt, se lasa sa se raceasca in tava, se taie, se pudreaza cu zahar si se poate servi.
Prajitura este foarte buna si dupa ce a stat la frigider.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii