Prajitura desteapta

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Prajitura desteapta

Ingrediente

  • 8 oua
  • 250 g margarina
  • 225 g faina
  • 2 linguri apa
  • 1 litru lapte 3,5%
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 300 g zahar
  • zahar pudra

Mod de preparare

Margarina se topeste intr-o cratita la foc mic, apoi se lasa la racit.

Se separa ouale iar galbenusurile se pun intr-un castron mare, impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si cele 2 linguri de apa; se mixeaza bine.

Se adauga apoi margarina racita si se mixeaza din nou.

Se adauga faina, mixand pana la omogenizarea completa.

Se adauga laptele caldut (nu fierbinte!) si se amesteca incet cu un tel.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se incorporeaza usor cu telul in compozitia de mai sus.

Se unge cu unt o tava de 38x24x5 cm si se tapeteaza cu faina.

Se toarna compozitia (care trebuie sa fie lichida) in tava si se da la cuptorul preincalzit la 140 g C pentru 1 ora, fara a deschide usa cuptorului in timpul coacerii.

Dupa ce s-a copt, se lasa sa se raceasca in tava, se taie, se pudreaza cu zahar si se poate servi.

Prajitura este foarte buna si dupa ce a stat la frigider.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor