Blat:
8 albusuri se bat spuma cu 300gr de zahar.Apoi se adauga 8 galbenusuri si 300 gr de nuca macinata.Praful de copt se amesteca cu faina si se adauga in compozitie.Se tapeteaza o tava de marime medie cu ulei si faina in care turnam compozitia.Se da la cuptor c-am 15-20 min.dupa ce s-a racit btatul il taiem in 2.
Crema:
8 galbenusuri se amesteca cu 200gr zahar pudra si se adauga o lingura mare de nes.Se fierbe pe baie de abur pana se ingroasa si se mai pun 2 linguri faina.Se fierbe in continuare pana se ingroasa bine.Untul se freaca spuma si se amesteca cu crema de galbenusuri(sa fie rece).Nuca zdrobita se prajeste iar dupa racire se adauga in crema.Blatul se umple cu crema peste care punem glazura.
Glazura:
Fiind o glazura la rece se amesteca toate ingredientele si gata...

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii