autor:

» » Prajituri

Prajitura Dinte Negru

Autor: Nicoleta (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 25 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 25 ianuarie 2013

Ingrediente
Pentru Blat :, - 5 galbenusuri ,, - 1 pachet de margarina ,, - 1 cana de zahar ,, - 1 cana de faina ,, - 5 linguri de lapte ,, - 2 linguri de cacao ,, - 1 lingurita de bicarbonat stins cu zeama de lamaie sau otet, , Pentru Spuma :, - 5 albusuri ,, - 1 cana de zahar, , - 1 zahar vanilat, , - 1 lingurita de otet

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 10 min

8 voturi

Mod de preparare

Preparare blat :
Margarina muiata la temperatura camerei se freaca cu zaharul si galbenusurile . Apoi se adauga laptele , cacao si bicarbonatul stins . La urma se pune faina . Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se da la cuptor . (pentru a va da seama cand blatul este copt , faceti testul cu scobitoarea , in plus cand blatul este copt el se va desprinde usor de pe marginile tavii . )

Preparare spuma :
Albusurile se bat spuma pe aburi impreuna cu zaharul pana se intareste . Se adauga zaharul vanilat si otetul . Se mai bate cateva minute si se da la o parte . Spuma astfel obtinuta se intinde peste blatul racit . Deasupra se rade ciocolata .
( Prajitura se taie mai bine daca udati lama cutitului inainte )


POFTA BUNA !
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Dinte Negru" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Roxana_Visan

    Roxana_Visan (Maestru bucatar):

    Am probat-o asearã.Excelentã!Am avut niste emotii.Nu am facut niciodatã prajituri cu bezea dar a iesit perfecta.Am si fotografie,numai ca nu gasesc "adauga foto".Probabil nu stiu sa utilizez aplicatia.Un ajutor mi-ar veni bine.Multumesc!

  • 6 comentarii

  • Sovar Stefy , 13 august 2014

    A fost delicioasa!!

  • Danuta Popa , 25 mai 2014

    bunuta

  • Nicoleta (Maestru bucatar) , 28 ianuarie 2013

    Va multumesc frumos :* si va recomand si voua aceasta prajitura , este foarte usor de preparat , si foarte gustoasa . Otetul se pune pentru a mentine bezeaua fixa , dar nu influenteaza cu nimic gustul . La urmatoarea reteta promit ca am sa pun mai multe poze .

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2013

      Arata foarte bine dar nu inteleg rostul otetului la prepararea bezelei ...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2013

      De ce ..."dinte negru" ??? Cred ca e tare buna prajitura asta, dar oare de ce ai pus otet in bezea ??? Mi-ar fi placut sa ne pui mai multe poze.....poate alta data. Mult succes in continuare Nico !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2013

      Ce bine arata

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h 10 min

8 voturi

Ingrediente

  • Pentru Blat :
  • - 5 galbenusuri ,
  • - 1 pachet de margarina ,
  • - 1 cana de zahar ,
  • - 1 cana de faina ,
  • - 5 linguri de lapte ,
  • - 2 linguri de cacao ,
  • - 1 lingurita de bicarbonat stins cu zeama de lamaie sau otet
  • Pentru Spuma :
  • - 5 albusuri ,
  • - 1 cana de zahar
  • - 1 zahar vanilat
  • - 1 lingurita de otet

Raporteaza reteta

Nicoleta (Maestru bucatar)

Va multumesc frumos :* si va recomand si voua aceasta prajitura , este foarte usor de preparat , si foarte gustoasa . Otetul se pune pentru a mentine bezeaua fixa , dar nu influenteaza cu nimic gustul . La urmatoarea reteta promit ca am sa pun mai multe poze .

Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tarte Austríaca