Prajitura Domino

Timp pregatire
3599 minute
Complexitate
medie
Prajitura Domino

Ingrediente

  • Pt. foi:
  • 500 g faina
  • un praf de sare
  • 150 g untura
  • 30 g drojdie proaspata
  • 100 ml lapte
  • 2 oua
  • 3-4 lg smantana
  • Pt.umpluturi:
  • gem de caise
  • 2 albusuri
  • 150 g zahar
  • 200 g nuca macinata
  • 500 g rahat colorat
  • Pt. glazura:
  • 2 galbenusuri
  • 200 g zahar pudra

Mod de preparare

Se pregateste maiaua din cei 100 ml lapte, 1 lgt zahar si o lingura de faina si se lasa la dospit. Intr-un vas se pune faina, praful de sare, untura, ouale batute si smantana. Se amesteca toate apoi se rastoarna pe masa de lucru si se framanta un aluat moale si nelipicios. Se imparte in patru parti egale.

Se tapeteaza o tava cu dimensiunea de 25x35 cu hartie de copt. Se intinde prima foaie care se aseaza in tava. Se unge foaia cu gem de caise. Se intinde a doua foaie si se aseaza cu grija peste gem.

Rahatul se taie bucatele mici si se aseaza peste cea de a doua foaie, cat mai apropiate si in culori diferite (sa nu ramana spatiu prea mare intre bucatile de rahat). Peste rahat se pune cea de a treia foaie.

Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se continua mixarea pana se topeste tot zaharul. Se pune nuca macinata si se amesteca usor pana se omogenizeaza. Aceasta compozitie se intinde peste cea de a treia foaie, iar deasupra se va pune ultima foaie.

Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40-45 de minte (sau pana se rumeneste frumos deasupra.

Intre timp se mixeaza bine cele doua gelbenusuri cu zaharul pudra pana devine o crema spumoasa.

Dupa ce s-a copt prajitura, se scoate din cuptor si asa fierbine cum e, se unge cu glazura de galbenusuri si se niveleaza repede. Se lasa la racit dupa care se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise