autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Retete de post

Prajitura duo cu gem de prune

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 februarie 2013

Ingrediente
1 cana apa minerala, 1 cana zahar, jumatate cana de ulei, 1 cana si 3 sferturi cu faina, 1 lingura cacao, 1 praf de copt, 2 plicuri zahar vanilat, coaja rasa de la o lamaie mica, 1 borcan 350 gr gem de prune

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

6 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol punem apa minerala si zaharul si amestecam energic pana ce zaharul se topeste.
Adaugam uleiul si zaharul vanilat si le incorporam bine.
Apoi punem faina in ploaie si invartim continuu, iar la urma praful de copt si coaja rasa de lamaie.
Impartim compozitia in doua.
Una o lasam alba, iar in alta punem cacaoa.
Tapetam o tava rotunda cu margarina si punem hartie de copt.
Turnam compozitia alba si dam tava in cuptorul incins cam 10 minute, pana prajitura este putin inchegata la suprafata.
O scoatem din cuptor si o ungem cu gemul de prune.
Deasupra punem compozitia de cacao si dam iar la cuptor.
O lasam in cuptor cam 40 de minute,pana este bine coapta (facem testul cu scobitoarea).
Cand este gata o scoatem, o lasam sa se raceasca si servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura duo cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Paste cu sos de rosii proaspete

Paste cu sos de rosii proaspete

1. Roşiile se spală, cele mici se taie în două sau patru, celelalte se decojesc, se îndepărtează

12 voturi    1 comentariu
45 min
Retete de post
Clementine in aluat de clatite

Clementine in aluat de clatite

Clementinele se curata de coaja si se folosesc intregi. Aluatul de clatite se face mai vascos sa

7 voturi    9 comentarii
30 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 25 februarie 2013

    Multumesc Adriana!

  • Adriana B

    Adriana B (Chef de cuisine) , 24 februarie 2013

    Foarte buna!

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

6 voturi

Ingrediente

  • 1 cana apa minerala
  • 1 cana zahar
  • jumatate cana de ulei
  • 1 cana si 3 sferturi cu faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie mica
  • 1 borcan 350 gr gem de prune

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

5 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc Adriana!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Zacusca de vinete si ardei Zacusca de vinete si ardei

Se coc vinetele, se lasă la scurs şi răcit, se curăţă. Se coc ardeii. Pe măsură ce se înnegresc, se iau şi se depozitează

2 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Conserve si muraturi
Chiftele din soia Chiftele din soia

Se pune soia la fiert asa cum scrie pe pachet, dupa ce se fierbe, o punem la scurs intr-o strecuratoare. Punem cartofii la fiert intregi

61 voturi    13 comentarii
5h
Retete de post
Salam de biscuiţi reţetă de post