Intr-un bol punem apa minerala si zaharul si amestecam energic pana ce zaharul se topeste.
Adaugam uleiul si zaharul vanilat si le incorporam bine.
Apoi punem faina in ploaie si invartim continuu, iar la urma praful de copt si coaja rasa de lamaie.
Impartim compozitia in doua.
Una o lasam alba, iar in alta punem cacaoa.
Tapetam o tava rotunda cu margarina si punem hartie de copt.
Turnam compozitia alba si dam tava in cuptorul incins cam 10 minute, pana prajitura este putin inchegata la suprafata.
O scoatem din cuptor si o ungem cu gemul de prune.
Deasupra punem compozitia de cacao si dam iar la cuptor.
O lasam in cuptor cam 40 de minute,pana este bine coapta (facem testul cu scobitoarea).
Cand este gata o scoatem, o lasam sa se raceasca si servim.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii