autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Retete de post

Prajitura duo cu gem de prune

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 februarie 2013

Ingrediente
1 cana apa minerala, 1 cana zahar, jumatate cana de ulei, 1 cana si 3 sferturi cu faina, 1 lingura cacao, 1 praf de copt, 2 plicuri zahar vanilat, coaja rasa de la o lamaie mica, 1 borcan 350 gr gem de prune

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

6 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol punem apa minerala si zaharul si amestecam energic pana ce zaharul se topeste.
Adaugam uleiul si zaharul vanilat si le incorporam bine.
Apoi punem faina in ploaie si invartim continuu, iar la urma praful de copt si coaja rasa de lamaie.
Impartim compozitia in doua.
Una o lasam alba, iar in alta punem cacaoa.
Tapetam o tava rotunda cu margarina si punem hartie de copt.
Turnam compozitia alba si dam tava in cuptorul incins cam 10 minute, pana prajitura este putin inchegata la suprafata.
O scoatem din cuptor si o ungem cu gemul de prune.
Deasupra punem compozitia de cacao si dam iar la cuptor.
O lasam in cuptor cam 40 de minute,pana este bine coapta (facem testul cu scobitoarea).
Cand este gata o scoatem, o lasam sa se raceasca si servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura duo cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Papricas de cartofi cu dovlecel

Papricas de cartofi cu dovlecel

Cartofii se curata , se spala si se taie cubulete. Dovlecelul se curata de coaja si de samburi si

5 voturi    5 comentarii
50 min
Retete de post
Pate de soia

Pate de soia

Soia se alege si se spala. Apoi se pune la inmuiat peste noapte. A doua zi o puneti la fiert in

12 voturi    5 comentarii
3h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 25 februarie 2013

    Multumesc Adriana!

  • Adriana B

    Adriana B (Chef de cuisine) , 24 februarie 2013

    Foarte buna!

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

6 voturi

Ingrediente

  • 1 cana apa minerala
  • 1 cana zahar
  • jumatate cana de ulei
  • 1 cana si 3 sferturi cu faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie mica
  • 1 borcan 350 gr gem de prune

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

5 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc Adriana!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Bolognez vegan Bolognez vegan

Intai pregatim lintea-o clatim si o fierbem aparte aproximativ jumatate de ora -ea trebuie sa fie al dente. Intr-o cratita lata, dar

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf cu sos de ciuperci (de post) Pilaf cu sos de ciuperci (de post)

Pentru perioada Postului va propun pilaf cu sos de ciuperci si salata de varza alba si rosie. Este o mancare de Post, satioasa si sanatoasa. Mod

2 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Delicii de post de la bloggeri
Placinta cu ciuperci