autor:

Sidy

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura egipteana cu nuca si caramel

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Egipt


    Reteta postata pe: 23 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Egipt


Reteta postata pe: 23 august 2009

Ingrediente
9 albusuri, 12-13 linguri zahar, 3 linguri faina, 120 g nuca prajita si sfaramata, 130 g nuca macinata, 1 budinca de vanilie cu gust de migdale, 50 g unt, 2 galbenusuri, 500 ml lapte, 500 ml frisca, 150 g zahar, 1 zahar vanilat, 1 praf de copt(facultativ)

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

35 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul in timp ce vom face 3 foi , fiecare din :
3 albusuri batute spuma apoi amestecate cu 3 linguri zahar si batute din nou pina se intaresc albusurile. 1 lingura faina se amesteca cu 40 g nuca macinata si se adauga incet la albusurile batute spuma.Se poate pune si putin praf de copt.
Intr-o tava mica, poate fi si rotunda in forma de tort, se pune foaie de copt si se unge cu putin unt apoi se intinde compozitia facuta , se da la cuptor aproximativ 30 minute, la foc mic pina se inchide putin la culoare.
La fel se procedeaza si cu celelalte doua foi.
Intre timp caramelizam 15o g zahar, la foc mic , sa nu se amareasca...Intr-o farfurie unsa cu unt rasturnam zaharul caramel si il lasam sa se raceasca.
Preparam budinca dupa instructiunile de pe plic cu 3-4 linguri zahar si 500 ml lapte).O lasam sa se raceasca si apoi ii adaugam un zahar vanilat si 2 galbenusuri.
Zaharul caramel racit il luam de pe farfurie si il macinam. Batem bine 300 g frisca, adaugam caramelul macinat si nuca prajita si sfaramata mai maricica.
Se monteaza astfel :
- o foaie, crema de vanilie, crema de frisca, alta foaie, crema de vanilie, crema de frisca si cu ultimele procedam la fel.
Se orneaza cu frisca ramasa sau fiecare dupa inspiratia ce o are .
Pofta buna !

Reteta( cu modificarile mele bineinteles) am luat-o de pe Gustos.ro de la Nadia Czompa...minunata reteta . Multumesc Nadia !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura egipteana cu nuca si caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Para Coquet

Para Coquet

Se decojesc perele, se adauga 3 linguri de zahar, stelutele de anason si se lasa sa fiarba, dupa

4 voturi    4 comentarii
30 min
Prajituri
Pandispan cu visine

Pandispan cu visine

Prima data scoatem ouale de la rece si le lasam sa fie la temperatura camerei. Visinele le spalam,

5 voturi    2 comentarii
50 min
Prajituri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 30 %
299.99 lei
209.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • IONELA

    IONELA (Chef de cuisine):

    Am incercat si eu prajitura aceasta, insa am sticat frisca ce trebuia sa o pun deasupra sa ornez prajitura si am lasat-o si eu asa, in rest am facut exact dupa reteta ta.

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

    Arata super !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

    Felicitari din toate punctele de vedere...

  • Fara foto

    Sidy , 10 septembrie 2009

    Mirey ...nu se insiropeaza foile ca sunt facute din albus mai mult si pitina nuca...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Arata foarte bine.Foile nu se insiropeaza?

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

      Cred ca este o prajitura foarte fina.

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 27 august 2009

      Foarte frumoasa prajitura ai facut! Super ornata, super prezentata, ce mai, esti profesionista!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Trebuie sa incerc si eu.Am salvat reteta.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 august 2009

      Super prezentare,tortul cred ca este un deliciu,mai ales daca are nuca multa si tare imi place cum l-ai ornat,felicitari.Se vede ca este facut din abundenta si din suflet.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

35 voturi

Ingrediente

  • 9 albusuri
  • 12-13 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 120 g nuca prajita si sfaramata
  • 130 g nuca macinata
  • 1 budinca de vanilie cu gust de migdale
  • 50 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 500 ml frisca
  • 150 g zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de copt(facultativ)

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Arata super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Savarine